Holttestet találtak egy kigyulladt erdős területen, a 11. kerületben a Balatoni út és Kőérberki dűlő találkozása mögött – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap az MTI-vel.

Leégett sátorban találták a holttestet

A tájékoztatás szerint előző este egy leégett sátorban találtak rá egy férfi holttestére. Idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit – tudatta a BRFK.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.     

Ezt mondja katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem vasárnap közleményben azt írta, hogy a tűz tizenöt négyzetmétert érintett.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Több ezer szabadtéri tűz évente

A tűzoltókat egyébként több ezer szabadtéri tűzesethez riasztják évente, pedig néhány egyszerű lépéssel megelőzhető lenne, hogy a kis tüzek nagyra nőjenek és továbbterjednek, írják a Katasztrófavédelem Facebook oldalán.

Pár napja belvárosban volt halálos lakástűz

Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta kigyulladt egy földszinti lakás a 7. kerületben a Csengery utca 3. számú házban. Egy holttestet hoztak ki a mentőegységek az épületből. Az eset március 11-én történt, a füst megtöltötte a társasház lakásait, 39 embernek kellet elhagyni az épületet.

Riasztás

A lakástűzhöz a fővárosi tűzoltókat riasztották, a helyszínen kiderült, hogy egy szeméttel megtömött földszinti lakás gyulladt ki. A helyszínen tartózkodó tudósítónk úgy tudja, egy ember meghalt.

Tűzoltóautó a Csengery utcában

Rengeteg szemét volt a lakásban

A Csengery utcai, négyemeletes lakóépületben egy harminc négyzetméteres ingatlan szobája és konyhája égett. A BudaPestkörnyéke.hu tudósítójának beszámolója szerint a lakás tele volt szeméttel, az oltáskor is rengeteget hoztak ki a tűzoltók.

39 embernek kellett elhagynia a házat

A fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a lángokat még 13 óra előtt eloltották. A munkálatok idejére a házat harminckilenc embernek kellett elhagynia

Mentők is érkeztek a helyszínre

A lakások megteltek füsttel

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítójának a lakók elmondták, hogy akkora volt a füst, hogy a felsőbb emeleteken is alig lehetett levegőt venni, a lakások megteltek füsttel.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels