Információnk szerint rosszullétre hivatkozott az a sofőr, aki hétfőn este villamosával egy másik, utasokkal teli villamosba szaladt a Boráros téren. A baleset után hosszú óráig tartott a mentés és a károk felmérése. A rend csak a hajnali órákban állt helyre.

Leszaladtak a sínekről

A BudaPestkörnyéke.hu a helyszínről számolt be arról, hogy hétfőn este összeütközött két villamos Budapesten, a Boráros tér közelében. A baleset következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. Több mentőegység érkezett a helyszínre, és egy súlyos, illetve öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ráfutásos baleset történt

Érthetetlen, ráfutásos baleset történt, amikor két villamos összeütközött Budapest 9. kerületében, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a pesti hídfő lejárójánál. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Komoly károkat okozott az ütközés

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Súlyosan sérült a villamosvezető

A mentés során kiderült, hogy hatan sérültek meg az ütközés következtében, őket kórházba szállították. A hátulról érkező Combino villamos sofőrje súlyosan megsérült, hosszú időbe telt, amíg kiemelték az összeroncsolódott járműből. Az elhúzódó mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Szakemberek választották szét a villamosokat

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Koponyasérülést szenvedett

Mint kiderült, a 2026-os számú Combino járművezetőjét a tűzoltók szedték ki a fülkéből hosszú küzdelem árán. Először könnyű sérültnek jelentették, de később koponyasérülést állapítottak meg nála, így kórházba szállították.

Hosszú ideig küzdöttek a sofőrért

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Rosszullétre hivatkozott

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) információi alapján a sofőr a balesettel kapcsolatban rosszullétre hivatkozott. A villamosa garázsmenetes volt: a hátulról érkező jármű azért ment közel az előtte levő kocsihoz, mert a Mester utcánál, alig pár száz méter múlva kiállt volna a vonalról. Úgy tudjuk, a villamos vezetőjének ájulásàt a magas vércukorszintje okozta.

Az utasok is veszélybe kerültek a megdöbbentő balesetben

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

A mentés órái

Az ütközés következtében jelentős mennyiségű törmelék került az utcára. Hosszú órákba telt, amíg a két villamost kiszabadították egymás fogságából, majd elszállították. A forgalmi rend a hajnali órákra állt helyre, a BKK Info 3 óra 28 perckor közölte, hogy a 4-es és a 6-os villamos újra teljes vonalon közlekedik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset utáni mentés pillanatai. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK