Másfél éve, hogy végleg elbúcsúzott kisebbik fiától Babicsek Márta. Bernát idejekorán hagyta itt szerető családját, akik a mai napig nem tudták feldolgozni fiuk elvesztését. A gyászoló anya azért küzd, hogy minél tovább fennmaradjon imádott fia neve.

Megszólalt a riasztó

Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta Babicsek Bernát tavaly december 31-én, otthonában, 41 éves korában hunyt el. Halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A tragédia előtt az otthonában megszólalt a riasztó, amely egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve, és bár a járőr kiment a solymári házhoz, nem érzékelt gondot és elment. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mulasztás történt?

A történtek után idősebb Babicsek Bernát és a felesége, Márta egy évvel ezelőtt fordultak ügyvédhez, hogy bizonyosságot nyerjen, mulasztás történt. Bár ez a fiukat már nem hozza vissza az élők sorába, de mindenképpen szerették volna tudni, hogy a gyermekük életét meg lehetett volna-e menteni azon a végzetes éjszakán. A nyomozást korábban lezárták, ám a megtekintett dokumentumok alapján a szülők számára egyértelmű volt, Bernátnak nem kellett volna meghalnia, amennyiben a füstjelző miatt kiérkező járőr az előírások szerint jár el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rekonstruálták a tragédiát

Korábban írtunk arról, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság először a család feljelentését elutasította, azonban a család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán panasszal élt, ezt követően indították újra a nyomozást. A hatóságok ezúttal már sokkal alaposabban vizsgálódtak, meghallgatták ismét a tanúkat, a helyszínt is felmérték, továbbá a tragédiát is rekonstruálták, ezt szörnyű módon Bernát szüleinek is látnia kellett.

Nem szűnik a fájdalom

„Én mindent elmondtam, amit tudok, de még így is várhatók további kihallgatások. Nem tudom, miért szükséges mindez, hiszen egyértelmű, mi történt. Borzasztó ezt folyton felidézni, mert csak a tragédiára és a szűnni nem akaró fájdalomra emlékeztet. Úgy érzem, ezen sosem fogok tudni túllépni, folyton elsírom magam, ha szóba kerül, vagy csak rá gondolok, hiába teltek már el hónapok” – nyilatkozta korábban Márta asszony.

 „Ne felejtsék el őt”

 „A gyászt talán az tudja enyhíteni bennünk, hogy azon dolgozunk: maradjon fent Bernát neve, ne felejtsék el őt. Ezért is örültem, amikor a Turay Ida Színházban díjat alapították a nevében. És azért is büszke vagyok arra, hogy Solymáron is immáron másodszorra átadhattuk június 20-án az ifjúsági díjat. Idén Czető Bence a díjazott, harmadikas gimnazista. Ennek Bernát is nagyon örül biztosan odafent, hiszen nagyon szerette a fiatalokat. Tanított is…” – mondta édesanyja a Ripostnak.

Üresen áll a solymári ház

„A solymári házba azóta sem tudok bemenni. Üresen áll, hiszen felújítottuk, megszabadultunk a koromtól is, mely a falakat ellepte, de nincs lelki erőnk dönteni még arról, mi legyen az ingatlan további sorsa” – fűzte hozzá a gyászoló édesanya.

Nagyon szerették egymást

Bernát testvére is nehezen dolgozta fel a tragédiát. „Nagyon szerették egymást, de különbözőek voltak: Bernát mindig nyitott volt, igazi vezető típus, Zoltán pedig örömmel hagyta magát. Kicsit olyan volt, mintha Bernát lett volna a báty, Zoli pedig az öccse. Zoltán sokkal zárkózottabb gyerek volt. Mindig azt hittem, hogy majd, ha mi már nem leszünk, ők ketten a legerősebb szövetségesek lesznek, ott lesznek egymásnak, de a sors sajnos közbeszólt” – fogalmazott az édesanya.

Naponta kijárnak a sírhoz

A szülők naponta kijárnak fiuk sírjához, máig képtelenek feldolgozni azt, ami történt. Bernát édesapja reggel hét órakor a temetőben kezdi a napot, ahol gyertyát gyújt, de sokszor este is kimegy. Az édesanyja szintén úgy intézi a dolgait, hogy legalább naponta egyszer meg tudja látogatni a fia sírhelyét. „Úgy érezzük, muszáj kimennünk hozzá, hogy ne legyen egyedül” – mondta korábban az édesanya. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Babicsek Bernát – Forrás: Facebook