Őrjöngeni kezdett a börtöncellájában a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter, mert nem működött a távirányító és nem tudott csatornát váltani a tévén. A férfit az őrök magánzárkába tették, ahol a Biblián kívül semmi mást sem olvashat.

DNS buktatta le

A soroksári édesanya, Krisztina a házimunka elvégzése után futni ment azon a szeptemberi napon 2013-ban. A szokott időben nem érkezett haza, ezért a férje és a kisfia a keresésére indultak, nem találták, szóltak a rendőrségnek, akik nem sokkal később a rendőrök megtalálták az asszony holttestét. A gyilkos 5 évig nem került elő, majd 2018-ban egy a gyilkosság helyszínén talált anyagminta egyezést mutatott az akkor börtönben ülő R. Szilveszter DNS-ével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Futónőre támadt

Ahogy azt korábban a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is megírta, vélhetően R. Szilveszter egy füves-bokros területen “szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával” megölte az otthonából kocogni induló Gyurik Krisztinát.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Írásbeli vallomás

A pesterzsébeti kötődésű, hajléktalanként élő férfi bírósági tárgyalássorozata még nem ért végett. A Blikk úgy tudja nemsokára R. Szilveszter írásbeli vallomást tesz, melyben az emberölést tagadja, azt azonban elismeri, hogy Krisztina telefonját valóban elhozta a helyszínről.

Észrevették az őrök

A lap információi szerint R. Szilveszter most azon dühödött be a börtönben, hogy nem úgy működik a televízió, ahogy azt ő elképzelte. A készülék távirányítója elromlott, így R. Szilveszter nem tudott csatornát váltani és a hangerőt szabályozni. Ez annyira feldühítette, hogy nekiesett a tévét védő plexifalnak, hogy így végre elcsavarhassa a gombokat. Az őrök a kamerán keresztül azonnal észrevették, hogy mit csinál és bementek lecsillapítani.

Rongálás

A gyilkossággal vádolt férfi ügyvédje is megszólalt, így fogalmazott: “15 nap magánzárkával fizet védencem a rongálás miatt. Itt teljesen egyedül van, nem nézhet televíziót és a könyvek közül sem nagyon válogathat, egyedül a Bibliát forgathatja. Nagyon bánja már tettét, hiszen már éppen kezdett megnyugodni, miután elhelyezték mellőle volt cellatársát, D. Csabát – mondta R. Szilveszter védője, Lichy József.

Könyörgött

D. Csabát a csantavéri bérgyilkosként ismerik. Hiába könyörgött a soroksári futó nő megölésével megvádolt R. Szilveszter, hogy ne tegyék a nemzetközileg ismert bérgyilkossal,  D. Csabával egy cellába, a börtön vezetősége úgy döntött, jól kijönnek majd egymással napi 24 órában összezárva pár négyzetméteren.

Nem bírja a nőkkel erőszakoskodó embereket

Januárban a szerb-magyar kettős állampolgárságú csantavéri halálosztó egy másik cellatársát verte meg, aki 2018-ban több késszúrással végzett egy nővel. Akkor D. Csaba ügyvédje azt mondta, védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki. 

Jóban volt a Dózsa György úti gázolóval

Korábban a Dózsa György úti gázolás miatt elítélt M. Richárd volt a soroksári futó nő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter cellatársa. Úgy tudni jól kijöttek egymással, talán ezért tették be mellé a csantavéri gyilkost.

Mindent elolvasott

R. Szilveszter ügyvédje elmondta, eddig nem volt különösebb probléma a rácsok mögött, kifejezetten békés rabnak számított a védence. Szinte minden idejét olvasással tölti, a legnagyobb baja – a tévé távirányítón kívül-, hogy már az összes, a börtönben fellelhető krimit kiolvasta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: R. Szilveszter a bíróság előtt – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán