A BudapestKörnyéke.hu is hírt adott róla néhány nappal ezelőtt, hogy az ország egyik legnagyobb is legjobban várt fesztiválja, a Sziget idén sem nyitja meg a kapuit. A szervezők mindezt közösségi oldalukon jelezték, és közölték, a jövő évi fesztivál már szervezés alatt van. Azonban szerencsére fesztivál fronton vannak jó hírek is, ugyanis úgy tűnik a Campus fesztivál nem marad el.

Campus lesz

A Campus szervezői az Instagram oldalukon azt írták: “A 264/2021.(V.21) kormányrendelet alapján kijelenthetjük: idén újra fesztiválozunk! A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelentek azok a rendelkezések, amelyek a koronavírus-járvány utáni nyitás következő szakaszához kapcsolódnak. A zenés-táncos rendezvények védettségi igazolvánnyal ismét látogathatók lesznek, ennek megfelelően készülünk.” – majd hozzátették:

Hónapok óta dolgoznak

“A Campus szervezői csapata hónapok óta azon dolgozik, hogy nyáron újra élettel töltsük meg a debreceni Nagyerdőt.​​​​​​ Jövő héten publikáljuk a napi programbontást, a jegyvásárlási (visszaváltási, átváltási) lehetőségeket, valamennyi fontos tudnivalót.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

A FEZEN-t nem artják meg

A nagy hazai fesztiválok közül a FEZEN már korábban bejelentette, hogy elmarad idén, bár egy kisebb programsorozattal készülnek, a Fishing on Orfű pedig a tervek szerint az augusztusi pótdátumon kerül majd megrendezésre.

Sound és VOLT sem lesz

A Balaton Sound és a VOLT fesztivál pedig már hetekkel ezelőtt közölte, hogy 2022-ben térnek majd csak vissza.

Ez vonatkozik a zenés, táncos rendezvényekre

A zenés, táncos rendezvények életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak. EZ IS ÉRDEKELHET: Itt vannak a pontos részletek! Mutatjuk, mi történik, ha elérjük az 5 millió beoltottat

Beoltatlan személy is foglalkoztatható

A zenés, táncos rendezvény helyszínén – a videoklip forgatáson, vagy más felvételen statisztaként történő közreműködés kivételével – beoltatlan személy is foglalkoztatható, de a fellépők kivételével a zenés, táncos rendezvényen végig köteles maszkot viselni, olvasható a kormany.hu-n.

Nem minősül zenész, táncos rendezvénynek

Nem minősül zenés-táncos eseménynek az a kulturális esemény, amely az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartottként az adott művészet céljára rendelt helyszínen zajlik előre megváltott ülőhelyekkel, és a néző az előadás alatt a székében köteles tartózkodni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Campus fesztivál – Forrás: Campus Sajtószoba