Nagyon messze tölti egymástól a karácsonyt Szandi és lánya, Blanka. A fiatal lány jó ideje az Egyesült Államokban él, ahol bébiszitterként dolgozik. Ez sem akadályozta meg azonban őket abban, hogy készítsenek egy közös dalt.

Közös projekt a lánnyal

Szandinak természetesen nagyon hiányzik a lánya, a döntését azonban tiszteletben tartja. Most a nagy távolság ellenére mégis egy közös projektbe kezdtek és egy közös dallal rukkoltak elő, amiről Szandi számolt be a közösségi oldalán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hiányoznak ez együtt töltött pillanatok

„A 10 000 kilométer távolság ellenére megszületett az első saját, magyar nyelvű karácsonyi dalunk! Nem mondom, hogy könnyű elengedni a lányomat, de hagynom kell, hogy megtapasztalja az életet nélkülünk, ha Ő így döntött. Nagyon hiányzik, főleg most… Hiányzik az ölelése, hiányzik minden pillanat, amit együtt töltöttünk itthon, de a szívünk és a dal összeköt minket! Szeretlek kicsikém!” – írta az énekesnő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Amerikában találkoztak

Szandi egyébként legutóbb a nyáron találkozhatott Blankával, amikor az egész család kiutazott Amerikába. „Újra együtt a család! Amikor ennyi idő után először megláttuk Blankát, a boldogságtól percekig zokogva öleltük egymást. Ez a csodálatos érzés leírhatatlan!!! Most együtt járjuk be Kaliforniát és környékét. Nagyon nehéz lesz újra búcsúzni…” – írta akkor meghatottan Szandi.

Az ünnep csak Veled szép

Forrás: Youtube.

Karácsonyi szokások

„Nálunk mindig ugyanúgy zajlik a karácsony, 23-án díszítjük a fát, és 24-én jön a Jézuska. Amióta Blanka megszületett, az a hagyomány, hogy reggel, amikor már a fa alatt vannak az ajándékok, azzal a csengettyűvel, amit a Notre-Dame-ból hoztunk, amikor kint voltunk Párizsban, csengetünk, és az a jel” – árulta el Szandi.

Blanka is velük tartott

Ilyenkor jönnek le és adjuk át egymásnak a karácsonyi ajándékokat. Természetesen Blanka is velünk tartott FaceTime-on keresztül, ahogy tavaly is történt” – fűzte hozzá.

Előkerül az étkészlet

Az énekesnő féltve őrzi az anyósáéktól örökölt étkészletet, minden évben csak a jeles alkalmak idején használják, karácsonykor és húsvétkor, mivel nagyon régi darabok, és nem szeretné, hogy bármi bajuk essen.

Édesanyja receptjei

Ami pedig az ünnepi étkeket illeti, a népszerű énekesnő édesanyjának receptjeit viszi tovább. „Hagyományosan ilyenkor csinálom a kacsát, aminek elkészítését anyósomtól tanultam, anyukám halászlevet szokott hozni és töltött káposztát, az is elmaradhatatlan – árulta el az énekesnő.

Vegetáriánus töltött káposzta is készült

„Kaszinótojás és franciasaláta is van, amit szintén anyósom szokott csinálni, és én viszem tovább ezt a hagyományt. Annyi újdonság lesz, hogy vegetáriánus töltött káposztát is készítek a család egyes tagjainak, ugyanis többen is ezt az étrendet követik” – tette hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szandi és lánya. Fotó: RTL