Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént, a tervek szerint szombat reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra, közölte a Koronavírus Sajtóközpont pénteken este.

Összeomlott az online időpont foglaló

Mint ismert az oldal tegnap egész nap elérhetetlen volt, azt követően, hogy reggel Orbán Viktor bejelentette, hogy a Pfizer vakcinára is lehet időpontot foglalni. Az operatív törzs napközbeni tájékoztatása szerint terheléses támadás érte az oldalt, ám az nemes egyszerűséggel valószínűleg összeomlott, mert annyiran igyekeztek belépni és jelentkezni a Pfizerre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatásosak a vakcinák

A Sajtóközpont felhívta a figyelmet, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudnak felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll.  A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen – hangsúlyozták.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Az online időpont foglaló használata

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Azt, hogy egy regisztráció milyen státuszban van, ezen az oldalon lehet ellenőrizni.

Így működik a rendszer

A közleményben kiemelték, hogy az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű: a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, majd kiválaszthatják, melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

A második oltása kérdése

Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt – hívták fel a figyelmet.

Visszaigazoló e-mail

Az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kapnak az érintettek, és a foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Aki szeretne oltást kapni

A közleményben kérik, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot. Kérik azt is, hogy a lefoglalt időpontban mindenki pontosan jelenjen meg, az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.

Ezt kérik az időpontra jelentkezőktől

Egyúttal arra is kérik a regisztráltakat, hogy ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra.  Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

Megvan a 4 millió beoltott

Időközben Magyarországon elértük a négymillió beoltottat, erről Orbán Viktor tájékoztatott tegnap késő délután a közösségi oldalán. Ez azt is jelenti, hogy mától kezdődik az újraindítás következő lépcsője, ám ezek közül több is a védettségi igazolvány meglétéhez kötött. Többek között például kinyithatnak az éttermek belső terei és a kijárási tilalom és éjfélre tolódik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal