Nem jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy 34 éves férfit, aki templombejáratnál tépte le egy idős nő nyakláncát.

Többször is volt már büntetve a férfi

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a többszörösen büntetett előéletű férfi 2020 júniusában a XIV. kerületben, a Bosnyák tér közelében követni kezdett egy idős nőt, hogy megszerezze az értékeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A templomnál támadta meg

A vádlott a téren lévő templom bejáratánál támadta meg a 80 éves asszonyt, akit a nyakánál megragadva a templom ajtajához szorított, kitépte mintegy 60 000 forint értékű arany nyakláncát, majd elmenekült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kilenc évet kapott

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélte. A férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság emellett a férfi két korábbi büntetésből engedélyezett feltételes szabadságát is megszüntette. Az ítélet nem jogerős – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Puszival álcázta

A Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt róla, hogy börtönbe kerülhet az a rabló, aki puszival álcázta a fenyegetőzését. A férfi úgy tett, mintha ismerné áldozatát, így elegyedett vele beszédbe. Ezt követően azonnal pénzt követelt a fiatalembertől. A sértett a zsebéből elővett némi aprót, majd átadta.

Nem érte be ennyivel

A rabló ekkor fenyegetőzött, és heves gesztikuláció kíséretében további pénzt követelt. A fiatalember ekkor elővett a tárcájából egy ezer forintos bankjegyet. Azt mondta, nincs nála több pénz.

A rabló nem tágított

A támadó agresszív, fenyegető viselkedést tanúsított. Ekkor a fiatelember egy újabb bankjegyet adott át a rablónak, ezúttal egy tízezer forintos címletet. Ezt követően a 34 éves férfi magához húzta a fiatelembert és úgy tett, mintha puszit adna neki.

Másról volt szó

Valójában nem puszit adott a rabló a sértettnek. E helyett megfenyegette őt, hogy eszébe se jusson a rendőrökhöz sietni. A rabló hiába fenyegetőzött, mert az ügy mégis eljutott a hatóságokhoz.

Nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel

A támadónak már korábban is volt dolga a rendőrökkel. Többszörösen büntetett férfiról van szó, ennek fényében nyújtotta be a vádiratot a bíróságra a Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség. A bíróság első fokon 6 év fegyházbüntetéssel sújtotta a rablót.

Bűnösnek találták

A tárgyalás végén a férfit bűnösnek találták az ellen felhozott vádban. Mivel többszörös visszaesőről van szó, 6 év fegyházbüntetésre ítélték. Kikötötték, hogy még feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció