50 méterre volt a gép a talajtól, ám meghiúsult a földet érés: a pilóta felkapta a gépet. Az utasok tajtékzanak a dühtől.

Tombolt a szél és szakadt a hó

Pénteken délután 70 utas szeretett volna eljutni Münchenből Debrecenbe. A Blikk egykori újságírója mondta el korábbi kenyéradója számára, hogy milyen elképesztő kalamajkába keveredett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már látták a kifutópályát

A Lufthansa repülőgépe Németországból 14:55-kor indult, és 16:25-kor kellett volna megérkeznie magyarországi célpontjába. A menetidőt tartva öt perccel az érkezési idő előtt meglátták az utasok a kifutópályát. Mindenki azt hitte, hamarosan kiszállhatnak, ám ekkor hirtelen megváltoztak a dolgok.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem tudott landolni a gép

A pilóta megkísérelte a leszállást. Az újságíró elmondása szerint 50 méterre lehettek a talajtól, ám a gépet vezető pilóta úgy döntött, felkapja a repülőt. Ekkor az volt a terv, hogy mégegyszer megkísérlik a leszállást.

Ez sem jött össze

Miután a második leszállás is meghiúsult, az utasoktól türelmet kértek. Debrecenben erős szél volt ekkor, 80 km/h-s lökések mellett nem lehetett leszállni biztonsággal. Felvetődött, hogy esetleg Budapesten szállna le a gép.

Nem kockáztattak

A budapesti reptér nem fogadta a gépet. Ezt követően a gépet visszafordították Münchenbe, ugyanis csak így volt biztos, hogy az üzemanyag kitart addig. Újabb leszállást tehát már nem kíséreltek meg Magyarországon. A gép 18 órakor ért vissza Németországba.

Este újabb gépet indítottak

A történetet elmesélő újságíró elmondta, a 20:30-kor induló nagyobb gépra foglalt helyet Münchenben, aminek Budapest volt az úticélja. A Lufthansa ugyanakkor nem foglalkozott az utasokkal állítása szerint, hiszen eredetileg Debrecenbe indultak volna az utasok és nem Magyarország fővárosába. Aki kért, az kapott egy vouchert, és magához vehetett némi ételt és italt 15 euró erejéig, valamint kilátásba helyezték, hogy talán elszámolják a taxi útiköltségét, ha szerez róla számlát.

Nem tájékoztatták az utasokat

Kérdésessé vált, hogy hol fog tudni éjszakázni. Az utasokat a Lufthansa nem tájékoztatta, mondta az újságíró. A légitársaság vis maior helyzetnek minősítette az esetet.

Többen be is perelhetik a légitársaságot

Egy illető egy üzleti tárgyalásról maradt le a zűrzavar következtében. Mások Debrecenből Temesvárra repültek volna tovább, ám tervük kútba esett. Egy fiatal a hétvégére ment volna haza a szüleihez, akiket már fél éve nem látott, ám erről le kellett mondania. Könnyen lehet, hogy lesznek, akik beperlik majd a Lufthansát.

Dühösek az emberek

Azt sem mondták el az utasoknak, hogy hova kerültek a csomagjaik. A reptéren nem uralkodott el a pánik, ám az emberek csalódottak voltak. Főként azért, mert nem volt megfelelő a tájékoztatás.

Ezt mondta a debreceni repülőtér sajtóreferense

Rosszak voltak a látási viszonyok, és erős volt a hátszél, ezért nem tudott leszállni a gép Debrecenben. Azok, akik Debrecenből szerettek volna eljutni Münchenbe, a hétfői járattal tehetik ezt meg, jegyeiket átfoglalták arra a gépre. Sürgős esetben lehetőség volt arra, hogy az utaskezelési osztályon a szombati gépre kérjenek elhelyezést az utasok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lánchíd – Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt