Őszre készülhet el az összes automatakapu a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Összesen 12 arcfelismerő rendszert telepítenek 418 millió forintért. Van is mit behozni a repülőtérnek, mert nagyon sokan elégedetlenek a szolgáltatásaik szinvonalával.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság Határrendészeti Osztályának vezetője, Pozsgai Tamás elmondta, hogy a beruházás 418 millió forintba kerül, ennek keretében összesen 12 automata beléptetőkaput telepít a rendőrség a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek a rendszerek az ellenőrzés automatizmusait veszik át, a személyes adatok ellenőrzését és a személyazonosítást is végre tudják hajtani – mondta nemrég az InfoRádiónak a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság Határrendészeti Osztályának vezetője.

Pozsgai Tamás kiemelte: a rendszer az arcképfelismerésen alapul. A kapunál megjelenik az utas, egy kamera rögzíti az arcát, és összehasonlítja az útlevelében az adathordozó oldalon és a csipben tárolt arcképpel, és leellenőrzi a személyes adatokat.

Ferihegyi reptér: karámba terelt utasok és mocsok – Kiakadt a helyettes államtitkár

Ilyen kapukat az érkezési és indulási oldalon is telepítenek. Tavasszal, az új utasmóló érkező szintjén 4-et, kora nyáron az induló szinten is 4-et, majd ősszel a terminálépület érkező szintjén is 4-et.

A beruházás 418 millió forintba kerül, ebből két kaput a debreceni repülőtérre is telepítenek. Pozsgai Tamás közölte: eddig 26 sávon, munkaállomáson keresztül léphették át a határt a repülőtéren, ezzel pedig 38-ra bővül ez a szám.

Vasút, parkolóház, függőfolyósó – Ilyen lesz a ferihegyi repülőtér 2024-ben

A kapukat a 18 év felettiek, uniós állampolgárok, biometrikus okmánnyal rendelkezők vehetik igénybe.7

Felpörögtek az események a ferihegyi repülőtér zajszennyezése miatt

Kiemelt kép: Ferihegyi repülőtér – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu