Egyeztetés volt a Városházán a Liszt Ferenc repülőtér zajszennyezésével kapcsolatosan.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Tarlós István főpolgármester folytatja és felgyorsítja a már korábban megkezdett egyeztetéseket a Liszt Ferenc repülőtér zajszennyezésével kapcsolatos lakossági panaszok rendezése érdekében. Ezt a szakminisztérium mai közleményében megerősítette – áll a főváros hivatalos oldalán, a Budapest.hu portálon.

A BudaPestkörnyéke.hu egy 110 évvel ezelőtt már létezett újság modern változata, mely a fővárosban és térségében élő 3 millió embernek szól. Köszönjük, hogy most is minket olvasol!

Fontos: Vasút, parkolóház, függőfolyósó – Ilyen lesz a ferihegyi repülőtér 2024-ben

Tarlós István főpolgármester utasítására február 12-én tartott széleskörű egyeztetést Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, valamennyi érintett és civilek részvételével.

Korábbi hír: Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Ferihegyen

Korábban a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál is beszámolt arról, hogy lakossági aláírásokkal megerősített petíciót adott át a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezetőségének Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, mert az új repülőtéri forgalomirányítási eljárások negatívan érintik a XVIII. kerületi lakosságot.

Kapcsolódó cikk: Így lopják szét a bőröndöket Ferihegyen, kitálal egy munkás

A HungaroControl augusztus 16-ával módosította a műszeres indulási eljárásokat. Ennek eredményeként a repülőgépek a 13-as, Vecsés felőli pályavégről indulva és a város felé elhagyva a repülőteret már nem fordulnak el felszállás után közvetlenül jobbra, lakatlan területek fölé, hanem egyenesen folytatják útjukat a következő légi navigációs pont felé.

Botrány: Ferihegyi reptér: karámba terelt utasok és mocsok – Kiakadt a helyettes államtitkár

Tarlós István főpolgármester Palkovics László miniszterrel egyetértésben úgy döntött, hogy a repülőtér zajkibocsájtásának problémát előterjesztik a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában is, melynek mindketten tagjai.

Forrás: Budapest.hu, kiemelt kép: Budapestkörnyéke.hu