Felesége balatoni házában kapott szívinfarktust Oszter Sándor pénteken. Az özvegy azt mondta, a színművész a vállán halt meg. Failoni Donatella csendben gyászolja férjét, akivel 42 évig voltak házasok.

Meghalt Oszter Sándor

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, pénteken meghalt Oszter Sándor. A Kossuth-díjas színművész halálát szívinfarktus okozta, erről felesége írt másnap Facebook oldalán.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A színész Diósjenőn lakott

Oszter Sándor és felesége Failoni Donatella az év nagy részét külön töltötte, de az utóbbi időkben közelebb kerültek egymáshoz. Míg a színművész a diósjenői birtokán lakott, felesége a Balaton parti házukban élt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Csendben gyászol

Oszter Sándor élete utolsó napjait feleségénél töltött Balatonrendesen, ott érte a halál. „Sok üzenetet kapok, ami jólesik, hogy mit érzek, arról egyelőre nem szeretnék beszélni, mert fontosnak érzem, hogy a gyászomat magam éljem meg” – mondta az özvegy a színész halála után pár nappal.

A vállán halt meg

„A férjem éppen lent volt velem a balatoni házunkban, ott lett rosszul. A vállamon halt meg!” – mondta Donatella a Borsnak.

Lánya a Facebookon búcsúzott

Oszter Sándor lánya a Facebookon búcsúzott édesapjától: „Elment… Kiváló mesterem volt. “Tanulj meg fiacskám komédiázni, tanulj meg kacagni, sírni ha kell! Tanulj a rosszhoz is jó képet vágni… mert minden-minden csak komédia…!” Hálás vagyok Neki mindenért. Igazán tudott élni! Az Élet színskáláján mindent megmutatott. Tudom, ezután is mindig velem lesz…”

„Míg a Jóisten engedi”

A Kossuth-díjas színművész halála előtt pár nappal a Blikknek nyilatkozott. Az interjúban többek közt arról is beszélt, hogy addig játszik, „míg a Jóisten engedi. Nem lehet pontos időpontot megjelölni, amíg az erőm bírja és örömet szerzek a közönségnek, addig mindenképpen”.

Nemrég Csömörön lépett fel

A színész nem sokkal a halála előtt még színpadon állt. Csömörön láthatták a nézők, A kassai polgárok című darabban. A szereplőkről egy fotó is készült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A színészről készült egyik utolsó fotó

Forrás: Facebook

Oszter Sándor pályafutása

Oszter Sándor a Rózsa Sándor című 12 részes filmsorozattal vált országosan ismertté 1971-ben, mindössze 23 évesen. Ismert filmszerepei: Hajdúk (1974), 80 huszár (1978), Napló gyermekeimnek (1984). Ő játszotta az Argo című film két részében a Tejesembert. 1971-től a Vígszínházba szerződött, majd 1976-tól szabadfoglalkozású volt. 1978–1989 között a Nemzeti Színházban játszott. 1989–1992, ismét az önállóságot választotta, de 1992-ben visszatért Nemzeti Színházhoz. 2008-ban a Békéscsabai Jókai Színház színésze. A Jászai Mari-díjat 1983-ban, a Kossuth-díjat 2013-ban vehette át.

Kiemelt kép: Oszter Sándor – Forrás: MTI/Zih Zsolt