A 9. kerületben kihelyezett szivárványos zászló után Újbudán is letépte a lobogót Novák Előd. A Mi Hazánk nevű párt alelnökének tettével több jobboldali újságíró is egyetértett.

Újbuda Polgármesteri Hivatalára kirakott szivárványos zászlót is letépte Novák Előd. A zászlót hétfőn az önkormányzat vezetése helyezte ki a magyar és a székely lobogók mellé egy hétre, hogy kiálljanak az egyenjogúság mellett.

Az erről szóló közleményben azt írták:  „Minden kisebbséget megilletnek bizonyos jogok, legyen az vallási, nemzeti vagy bármilyen egyéb kisebbség, így a székely zászló is továbbra is kint marad. Meggyőződésünk, hogy mások jogai nem korlátozódnak azáltal, ha ezen közösségek tagjai egyenlő jogokat szereznek, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a szivárványos zászló megosztó, sokakat akár meg is botránkoztathat. Ezúton szeretnénk megköszönni a türelmet és elfogadást azok részéről, akik nem értenek egyet a zászló kihelyezésével, vagy az üggyel, amit a zászló szimbolizál.”

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit itt tudod elérni.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy Novák Előd vasárnap éjszaka a Városházára kihelyezett zászlót is eltávolította, majd a kukába dobta. Ezután több jobboldali újságíró is felajánlotta, hogy a Mi Hazánk alelnökére kirótt bírságot átvállalja.

A 9. kerületben a Fradi szurkolók szedték le a zászlót

Hétvégén a 9. kerületben az Aryan Greens (Árja Zöldek) nevű szervezet szedte le a polgármesteri hivatal épületéről és gyújtotta fel a szivárványos zászlót. Az eset miatt a rendőrség szombaton elfogta a 30 éves K. Zsoltot.

EU-s zászlót is égetett Novák Előd

2012-ben, az akkor még Jobbik alelnök Novák Előd egy Kossuth téri demonstráción felgyújtott egy EU-s zászlót. Ezzel szerette volna demonstrálni az Unióból való kilépést.

Kiemelt kép: Novák Előd az Újbudai Önkormányzat épületéről szedi le a szivárványos zászlót