Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, ezért Biatorbágy és Herceghalom között egész nap nem közlekednek a vonatok, a helyreállítás hosszú ideig tart, ideiglenes menetrend van a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.

A pálya is megsérült

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon Biatorbágy és Herceghalom között a vasárnap hajnali baleset következtében megsérült a pályarész is – közölte a MÁV.

Bontani kell

A mentési munkát elkezdték, először le kell bontani a felsővezetéket a kisiklott kocsik felett, hogy a daru biztonságosan dolgozhasson. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ma tuti nem lesz ezen a szakaszon forgalom

Ezek után kezdik el a kisiklott tehervagonok leemelését, majd aztán kerülhet sor a megsérült pályaszakasz kijavítására is. A kármentés és helyreállítás hosszú időt vesz igénybe, ezért a mai napon nem közlekedhetnek a vonatok Biatorbágy és Herceghalom között.

Fotó a helyszínről

Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban. MTI/Mihádák Zoltán

Sorban jelentik be a korlátozásokat

Az osztrák vasút nem közlekedteti a 143-as számú Bécs-Budapest közötti Transilvania-Szamos EC vonatot. A vonat a Keleti pályaudvar és Püspökladány között közlekedik. A Budapest-Bécs közötti délutáni 146-os számú Transilvania-Szamos EC vonat sem közlekedik a Keleti pályaudvar és Bécs között. Püspökladánytól a Keletiig közlekedik csak.

13 órás bejelentés

Csak Tatabányáig közlekedik a Bécs felől Budapestre tartó 463-as számú Kálmán Imre EN vonat, Bécs felé pedig a 144-es számú Csárdás EC vonat Tatabányáról indul.

További változás

a 148-as számú Semmelweis EC Bicskétől közlekedik, a 340-es számú Lehár EC Bicskétől közlekedik, a 462-es számú Kálmán Imre EN vonat Bicskétől közlekedik, a 145-ös számú Liszt Ferenc EC Bicskéig közlekedik, a 147-es számú Lehár EC Bicskéig közlekedik, a 149-es számú Hortobágy EC Bicske-Keleti között nem közlekedik.

Segítség

A fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra, a Volánbusz pedig a Kelenföld-Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra. Valamennyi feláras személyszállító vonat felár megfizetése nélkül igénybe vehető a vasútvonal teljes szakaszán.

Így kaphatod vissza jegyed árát

Akik lemondanak az utazásról, visszatérítési kérelemmel fordulhatnak az ügyfélszolgálathoz, illetve az állomások jegypénztárainál kérhetik a jegy árának visszatérítését. A vonathoz kötött nemzetközi menetjegyeket a vasárnap közlekedő más nemzetközi járatra is elfogadják.

Címlapfotó: MÁVINFORM.