Forgalomkorlátozásra kell számítani a Giro d’Italia kerékpárverseny csapatbemutatója miatt a fővárosi Hősök terén és környékén szerda délután három óra és éjfél között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A verseny pénteken és szombaton a belváros több pontját érinti majd, akkor is jelentős lezárások lesznek.

Hősök tere

Szerda délután három órakor várhatóan éjfélig lezárják a Hősök terét körben, valamint a Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Andrássy út

Délután 5 órától várhatóan este 8 óráig le lesz zárva továbbá az Andrássy út a Bajza utca és a Dózsa György út között, valamint a Dózsa György út a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Buszok

Délután 5 óra és este 8 óra között a 105-ös és a 178-as autóbuszok a Podmaniczky utcán közlekednek, a Szinyei Merse utca és a Dózsa György út között a 72M trolibusz megállóit használják.

Buszok II.

A 20E autóbuszok a Hősök tere és a Vágány utca/Róbert Károly körút helyett az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállóhelyén, a Kacsóh Pongrác útnál a 901-es és a 918-as autóbuszok, illetve a 32-es autóbusz Vágány utca/Róbert Károly körút megállójában állnak meg.

Buszok és troli

A korlátozás idején a 30-as buszcsalád és a 79M trolibusz nem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere megállóhelyet, a 70-es trolibusz a Dvorák sétány és az Olof Palme sétány, illetve a 72M trolibusz Közlekedési Múzeum és Gundel Károly út (Hősök tere) közötti megállóhelyeken áll meg.

75-ös troli

A 75-ös trolibuszt szintén elterelik, nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóhelyeket, ideiglenesen a 72M trolibusz Ajtósi Dürer sor és Gundel Károly út (Hősök tere) megállóhelyek közötti megállókban áll meg – írták.

Hétvégén is

A BKK közölte azt is, hogy a kerékpáros verseny miatt pénteken és szombaton a belváros több pontját érintően jelentős forgalomkorlátozások lesznek.

Kiállítás a Vármúzeumban

Kerékpárok a május 6-án Budapestről rajtoló Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny kapcsán megrendezett Budapest üdvözli a Girót! – Budapest saluta il Giro! című időszaki kiállításon a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában. MTI/Illyés Tibor

Magyar versenyzők is lesznek

Fetter Erik lesz az EOLO-Kometa magyar kerékpárosa a pénteken Budapestről rajtoló Giro d’Italia országúti körversenyen. Fetterhez hasonlóan ugyancsak debütáló Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), valamint a harmadik Girójára készülő, az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót tavaly három napig viselő Valter Attila (Groupama-FDJ) lesz még ott a mezőnyben a magyarok közül.