A világ legjobb 70 produkciója közé választották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Jerusalema-táncát. A magyar zsaruk világszínvonalú videóját már több, mint hétmillióan látták az interneten.

Vállalták a kihívást

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy a népszerű tánckihívásban a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya vett részt. A produkciónak két célja volt: egyrészt ezzel emlékeztek 2021. április 24-én, Sárkányölő Szent György, a rendőrök védőszentjének napjára, másrészt így köszönték meg Budapestnek a covid okozta lezárásokért a türelmet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hónapokig próbáltak

Nothoff Ingrid rendőr őrnagy, a BRFK Kommunikációs Osztályának kreatív tartalmakért felelős vezetője elárulta: hónapokig próbáltak azért, hogy a lehető legprofibb produkciót hozzák össze munkatársaikkal.  

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Saját ötletekre támaszkodtak

„Előttünk a büntetés-végrehajtás táncolt a Jerusalema dallamaira, ezért igyekeztünk a saját ötleteinkre támaszkodni. Nagy öröm volt számunkra, hogy a főosztályról, hogy nagy számú rendőrségi alkalmazott csatlakozott a kihíváshoz, amely remek csapatépítőnek is bizonyult, hiszen a kollégák több telephelyen dolgoznak, így előfordult, hogy a próbákig egyáltalán nem ismerték egymást, nem találkoztak – árulta el a részleteket az őrnagy.

 52 rendőr szerepelt

A videóban összesen 52 hivatásos rendőr szerepel, akik a szabadidejükben tanulták meg a koreográfiát. Megjegyzik, hogy a kihívás résztvevőit az egész rendőrség támogatta, karöltve a rendőrség fotósaival, videósaival és informatikusaival.

Kalocsai mintás népviseletben

A próbákra kizárólag munkaidőn kívül került sor. A koreográfiát Horváth Orsolya rendőr százados tanította be számukra. Ő korábban tánctanárként és fitness edzőként dolgozott, és a felvételhez kalocsai mintás népviseletbe öltözött.

Hat helyszínen táncoltak

A rend őrei hat helyszínen táncoltak: a Halászbástyán, a Citadellán, a Hősök terén, a Bazilika előtt, az Andrássy úton és a Vajdahunyad-várban. A forgatás több napig tartott. Igyekeztek a város legszebb pontjait megmutatni, és talán ez is segíthetett ahhoz, hogy egyedüli magyar felvételként beválogassák a videót a legjobbak közé.

A motoros rendőrök sikere

A kommentekből az derült ki, hogy a legjobban a motoros rendőrök Andrássy úti koreográfiája tetszett a nézőknek, amit drónnal rögzítettek az egyenruhások – írta meg a Bors.

Ez a videó jutott a világhírnévig

Forrás: BRFK

Eljutott hozzájuk a hír

A BRFK-hoz kacskaringós úton jutott el a hír, miszerint világhírű lett a Jerusalema-táncuk. Az egyik követőjük hívta fel a figyelmet arra, hogy látott egy részletet a rendőrségi táncból a világ legjobb Jerusalema-produkcióit bemutató videóban.

Óriási büszkeség

„Természetesen utánajártunk az információnak, és amikor megbizonyosodtunk a tényről, óriási büszkeség töltötte el nemcsak a Közlekedésrendészeti Főosztályt, hanem a teljes magyar Rendőrséget is. A kisfilm rengeteg pozitív hozadékot adott számunkra, és ismét bebizonyítottuk, hogy mi egy összetartó, kék család vagyunk” – fogalmazott Nothoff Ingrid. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából