Ma már szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy volt idő, amikor a naplemente után csak a Hold és a csillagok fénye nyújtott némi világosságot a teljes sötétségben. Hatalmas változás volt ehhez képest, amikor az emberek felfedezték a tűz meglétét és használatának módjait. 

Igazán dizájnos, karakteres mennyezeti és fali lámpák közül válogathatunk a Lightmyhouse.hu kínálatában, ahol kifejezetten a legmodernebb LED technológiával készült lámpákat kínálják, mindezt az energiatakarékosság és környezettudatosság jegyében. De lássuk, hogy jutottunk el a tűztől egészen ideáig.

Nem véletlen, hogy a tűz születését legendák övezik, és némelyik szerint maguk az istenek hozták le nekünk az égből. A tűz felfedezése után sokat kellett várni arra, míg az első lámpások megjelentek. Ezek voltak az olajlámpások, amelyek gyorsan, nagy népszerűségre tettek szert. A viaszgyertyák nagyjából kr. e. 106-tól kezdve részesei az emberiség történetének, de ezeket akkoriban csak szertartások, vallási összejövetelek során használták.

Az izzók születése

A következő lépcsőfokot az elektromos áram felfedezése jelentette, amely az 1800-as években valósult meg, s ettől kezdve több, apró lépés kellett ahhoz, hogy eljussunk az izzó felfedezéséig. Humphry Davy például elsőként izzított fel egy platinaszárat, Robert Grove feltalálta a szénelektródos ívlámpát, míg Joseph Wilson Swan nevéhez a cellulóz izzószálas izzó köthető. 

1879-ben sikerült áttörést elérnie Thomas Edison, amerikai feltalálónak, aki létrehozta azt az izzót, amely már képes volt 13 és fél órán keresztül működni. Ezért van az, hogy sokan Edisonnak tulajdonítják az izzó feltalálását, noha már 1860-ban felfedezte az izzót Joseph Wilson Swan, csak az még sokkal kisebb teljesítményre volt képes. 

Ebben az időszakban egyébként az igény is nagy volt arra, hogy olcsó és hatékony világítás szülessen, mert az akkoriban használt gyertyák nagyon drágák voltak, ezért sokan nem tudták megvenni maguknak.

A teljesítmény szempontjából a következő fontos állomás az volt, amikor 1904-ben Dr. Just Sándor és Hanaman Ferenc szabadalmaztatta a volfrám izzószálat, amely erősebben és hosszabb ideig világított, mint a szénszálas technikával működő izzók.

A LED technológia feltalálása

A fejlődés itt nem állt meg, hiszen Bob Biard és Gary Pittman felfedezték az új LED technológiát, amelynek a mai modern LED lámpákat is köszönhetjük. Ezek után következett a fehér színű LED megteremtése, s innen már szinte csak egy ugrás volt, legalábbis az eddigi léptéket tekintve, az elképesztő üzemidőre képes, flexibilis SMD LED technológia, amellyel elérkeztünk a mai, modern, különleges formájú LED lámpák világába. 

Az exkluzív megjelenésű LED lámpáknak köszönhetően a lámpa többé nem egyszerű használati eszköz, hanem a kényelmünket és pillanatnyi hangulatunkat is kiszolgáló dekorációs elem az otthonunkban. 

A Lightmyhouse.hu LED lámpáinál nem kell kompromisszumot kötnünk még a színhőmérséklet szempontjából sem, hiszen az könnyen, távirányító segítségével változtatható. Hosszú volt az út a csillagoktól a távirányítható LED lámpákig, s ki tudja, mit hoz még a jövő.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.