A meleg időszak remek alkalom arra, hogy felfrissítsük otthonunk külső részeit, például a teraszt. Az idő felmelegedése pedig tökéletes alkalmat kínál a WPC padló időszakos gondozására, amivel szebb lesz, mint új korában.

A WPC padló a hagyományos tömörfa padló népszerű alternatívája. Főleg tartósságáról, megfizethetőségéről és egyszerű telepítéséről ismert, de ahhoz, hogy jól nézzen ki, nem árt néha felfrissíteni. Megfelelő gondozás mellett a WPC teraszburkolat hosszú ideig tart, ehhez viszont ismerni kell legfőbb tulajdonságait.

Mi az a WPC padló?

Egy olyan padlóburkolat, amely fa és műanyag kombinációjából készül. Viszonylag új típusú gyártmányról van szó, de megfizethetőségének és könnyű beépíthetőségének köszönhetően gyorsan népszerűvé vált.

Többféle stílusban, színben és textúrában kapható, így egyre több családi otthonban nagyszerű választás, hiszen:

  • sokkal olcsóbb, mint a hagyományos tömörfa;
  • nagyon tartós és ellenáll a karcolásoknak, foltoknak és kiömléseknek;
  • könnyebben karbantartható és tisztítható, mint a hagyományos parkettás padlók;

Hogyan készítsük fel a padlót az időszakos tisztításra?

Bármilyen tisztítás vagy karbantartás megkezdése előtt fontos a WPC padló felkészítése a következő szezonra. Ezt egy egyszerű söpréssel kell kezdeni, eltávolítva a szennyeződést, port és törmelékeket.

Szánjunk időt arra is, hogy megtisztítsuk a foltokat, amelyek a téli hónapokban keletkeztek. Ha a padló tiszta és szennyeződésmentes, kezdődhet a karbantartási és tisztítási folyamat.

Fontos a legjobb tisztítószerek alkalmazása!

Mindig a gyártó által ajánlott termékeket kell használni. Sok tisztítószer, amely biztonságosan használható tömörfa padlón, nem biztonságos WPC padlókon, mert károsíthatják a felületet. Olyat kell keresni, amelyeket kifejezetten WPC burkolatokhoz terveztek.

Hasznos tippek tárháza a hatékony karbantartáshoz

Először mindig enyhe mosószert alkalmazunk, és kerüljük el a durva csiszolószivacsok használatát, mivel ezek rongálhatják a felületet. Ezenkívül a tisztítás után érdemes alaposan megszárítani a padlót a jobb és minőségibb végeredmény érdekében.

Hogyan védjük meg a WPC padlót az időjárástól?

A teraszburkolat időszakos gondozása nagyszerű módja annak, hogy a padló új formájában tündököljön. Megfelelő tisztító- és karbantartó termékekkel hosszú évekig is kitarthat, megakadályozva a padló kopását és fakulását.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.