Kevin Spacey-nek már aláírt szerződése van egy magyar koprodukcióban készülő projekttel. Állítólag egy bíborost fog alakítani.

Több, mint 1 milliárd állami pénz

A Nemzeti Filmintézet 1,26 milliárd forintos gyártási támogatásával film készül a hazánk történelmét erősen átformáló tatárjárásról. A 1242 – A Nyugat kapujában című kalandfilm angol, magyar és mongol koprodukcióban készül.

Batu kán

A kalandfilm 1242-ben fog játszódni, amikor Batu kán, a legendás világhódító mongol vezér, Dzsingisz kán unokája a magyar vereséggel végződő 1241-es muhi csatát követően elérte Esztergom falait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Utolsó harcra készülnek

A maroknyi védő Eusebius kanonok és a spanyol zsoldoskapitány, Simon vezetésével az utolsó harcra készül – olvasható a film ismertetőjében.

Gondolkodtat is

“A film az izgalmas szórakozás mellett gondolkodásra ösztönzi a nézőt Batu kán döntésének okairól” – írják az alkotók, hozzátéve, hogy a szerepekre több neves külföldi színész, az utómunkára pedig elismert, nemzetközi szakemberek mondtak igent.

Zűrös világsztár

Az MTI nem írja, de szerepet kap az amerikai Kevin Spacey is. Erről a 24.hu közölt részleteket. A rendező Soós Pétert érték el, aki megerősítette, hogy Kevin Spacey is játszhat a filmben.

Zaklatási ügye volt

A 2017-es zaklatási botrányai után a munkalehetőségei nagy részét elveszítő amerikai színésszel már van is aláírt szerződésük. Mint a rendező elmondta, Spacey egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja majd a filmben.

Hegylakó is

Mellette nagy valószínűséggel Christopher Lambert is csatlakozik a csapathoz, aki egy agg magyar kereszteslovag szerepében tűnik majd fel. Vele ugyan még nincs aláírt szerződés, de már közel járnak a megegyezéshez, akárcsak Eric Roberts és Terence Stamp esetében, akiknek a neve a film imdb-s adatlapján is szerepel.

Ősszel kezdik forgatni

A Horváth Áron és Joan Lane forgatókönyvéből készülő történelmi film forgatása ősszel magyarországi helyszíneken, köztük a Visegrádi Fellegvárban, a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságban és a fóti NFI Stúdióban lesz, a mozibemutatót a tervek szerint 2023 decemberében tartják.

Amit a rendezőről tudni érdemes

Az 1242 – A Nyugat kapujában rendezője Soós Péter, aki fikciós munkái (Budapest Anno, Áldott állapot, Géniusz, az alkimista) mellett olyan tévésorozatok rendezőjeként is ismert, mint a Tűzvonalban, a Jóban Rosszban és a Hacktion.

Címlapfotó: MBVisign fotója a Pexels oldaláról (Batu kán)