Ezúttal sem úszták meg a szabálytalanul közlekedők, az angyalföldi rendőrök fedélzeti kamerák felvételei alapján indítottak eljárást két autóssal szemben.

Fedélzeti kamera vette fel

Fedélzeti kamerák vették videóra azt a két sofőrt, akik Budapest 13. kerületében a Váci úton, valamint a Dráva utcán közlekedve több szabályszegést is elkövettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Záróvonalon át

Míg egyikőjük az előtte éppen elinduló autókat előzte meg záróvonalat átlépve, irányjelző használata nélkül az ellentétes forgalmi sávban, addig a másik autós az álló kocsisort kerülte ki szintén ugyanezen szabálysértések elkövetésével, majd próbált meg balra bekanyarodni.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Videó is készült:

Szabálysértési eljárás

A felvételeket azok készítői a Budapesti Autósok Közösségének küldték meg, amelyek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitánysága szabálysértési eljárást indított.

Ez is érdekelhet:

Azonosították a sofőröket

Az angyalföldi rendőrök az eljárás során azonosították a felvételeken látható szabálytalanul közlekedő 60, illetve 22 éves férfit, akik meghallgatásuk során a szabálysértések elkövetését elismerték.

Pénzbírság

A gépjárművezetők által elkövetett szabálysértések mindkét esetben pénzbírságot és büntetőpontot vonnak maguk után.

Hivatalból eljárás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Autósok Közösségével együttműködve hivatalból eljárást indít minden olyan szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben, akiről felvétel készül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet