A Budapesti Őszi Fesztivál Újbudán 100 éves házakról mesél, az Isteni színjátékból a Paradicsomot tűzi műsorra. A Vígszínházban A kő című darabot adják, Rákospalotán a szülőknek kínálnak segítséget olvasástanításhoz. Pilisszentivánon Erzsébet királyné és Andrássy Gyula gróf kapcsolatáról hallhatunk érdekes előadást, Gájer Bálint a Budapest Jazz Orchestrával lép fel este a MÜPÁban.

Ablakabartókra, Budapesti Őszi Fesztivál

Az #ablakabartókra programsorozatban 100 éves házak történetei, kortárs installációk és készségfejlesztő játékok megannyi egyedi kilátást nyitnak Újbuda egyre népszerűbb főútvonala, a Bartók Béla út és környéke ismeretlen tájaira.

Nádasdy Ádámmal

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

KIRÁNDULÁS A PARADICSOMBA – Mit mutat nekünk Dante? / Budapesti Őszi Fesztivál

Idén van a 700. évfordulója Dante halálának, és ez alkalom arra, hogy betekintsünk nagy művébe, az Isteni Színjátékba. Ezen az estén az új magyar fordítás alkotója, Nádasdy Ádám a könyv talán legkevésbé ismert részét, a Paradicsomot fogja bemutatni.

A kő a Vígszínházban

Marius von Mayenburg drámájában felszínre törnek a titkok, amelyekkel talán megérthetünk valamit a múltunkból, de méginkább a jelenünkből. A kő gyönyörű vallomás a családi legendákról, szeretetről, árulásról és újrakezdésről.

Főszerepben: Nagy-Kálózy Eszter

Jó szülőnek lenni Rákospalotán

Fazekasné dr. Fenyvesi Margit a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar, az ELTE Gyógypedagógiai Kar és a Szegedi Tudományegyetem oktatója sajátos, elfeledett módszert vett elő, mert már korai gyógypedagógusi munkájában az olvasási nehézségekkel küzdő gyermekeknél úgy találta, hogy a mozgással összekötött betű, hang és írásjel-tanítás sokkal hatékonyabb.

Olvasástanításhoz segítség a szülőknek

 Olvasástanítás fonomimikával, komplex elvű fonomimika című könyve ennek a módszernek a részletes elméleti, gyakorlati leírása, melynek az alapjait hozza el hozzánk a Csokonai Kulturális Központ Könyvtárába.

Barátság vagy szerelem Pilisszentivánon

Erzsébet királyné és Andrássy Gyula gróf kapcsolatáról tart vetített képes előadás a pilisszentiváni könyvtárban Káli-Rozmis Barbara, Sisi kutatója. A program során a fiatal szerző bemutatja a napokban megjelent könyvét is, amelyben Erzsébet királyné és a magyarok kapcsolatát dolgozta fel.

Káli-Rozmis Barbara előadása Sisiről és Andrássy grófról

Gájer Bálint és barátai a MÜPÁban

Gájer Bálint újabb rendhagyó koncert megvalósítását tervezi október 6-án a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében: egy nagy közös együtt zenélésre kérte fel Magyarország egyik első számú big bandjét, a Budapest Jazz Orchestrát.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/budapestioszifesztival