A Ryanair légitársaság London-Bukarest járatának le kellett szállnia a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy renitens utas miatt.

Tankoltak is

A rendőrség kivonult és a leszállást követően intézkedett a helyszínen. A repülőgép a rátankolást követően hamarosan folytathatja az útját – írták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Agresszív volt

A 24.hu megkeresésére a rendőrség azt közölte, a Liszt Ferenc Repülőtéren 2023 január 10-én 17 óra 15 perckor a London-Bukarest között közlekedő utasszállító repülőgép menetrenden kívüli leszállást hajtott végre, mert a repülőgép egyik utasa, egy román állampolgárságú férfi agresszívan viselkedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Már vizsgálják is

A leszállást követően az utast a rendőrök előállították. Vele szemben a vizsgálatot a rendőrség megkezdte – írták.

Brüsszelből Bukarestbe tartott a járat

Két héttel ezelőtt az FR 2101-es számú járatot teljesítő 737-800-assal műszaki probléma történt. A repülő ezért kedden este 7 óra előtt kényszerleszállást kezdett meg Budapesten.

Földet ért a gép

A repülőgép Ferihegyen sikeresen leszállt. A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei meg is kezdték a repülőgép átvizsgálását a futópályán. Minderről az AIRportal.hu Facebook oldala számolt be.

Ez lehetett a probléma

Az egyik kommentelő szerint a leszállás után üzemanyagszivárgást jelentettek a pilóták. Ez olvasható a Budflyer Facebook oldalán is.

Írt a reptér kommunikációs igazgatója is

A Budflyer Facebook oldalán szólt hozzá Valentinyi Katalin, a repülőtér kommunikációs igazgatójaként a ma esti eseményekre. Megindokolta, miért kellet sort keríteni a kényszerleszállásra, kommentjét a Flightradar24 Hungary csoportban is közzétette.

Ez az indoklás

“A Ryanair Brüsszel-Bukarest járata technikai probléma miatt megszakította útját Budapesten 176 utassal és 9 fős személyzettel a fedélzeten. A leszállást követő ellenőrzés során a szakértők nem találtak semmilyen anomáliat, tűzre utaló nyomot a repülőgépen. A gép egyelőre Budapesten parkol, az utasokat pedig egy másik repülőgép szállítja tovább Bukarestbe még az este folyamán” – írta Valentinyi Katalin.

Kevesebb Ryanair járat jár mostanság Budapesten

Szeptemberben bejelentette a fapados légitársaság, hogy kevesebb járat fogja érinteni Budapestet. A magyarországi bázis bezárása ugyanakkor nincs tervben. Nyolc Budapestet érintő vonal megszüntetéséről döntöttek akkor, továbbá hét fővárost érintő útvonalon pedig a járatok csökkentését látták indokoltnak.

A különadó kapcsán kifakadt a cég vezérigazgatója

Michael O’Leary nem értett egyet a légitársaságokra kivetett extraprofitadóval. Elmondása szerint a járvány és a háború miatt az elmúlt két évben így is veszteségesek voltak. Az Európai Unió szabályainak megfelelően változtattak a jegyek árán, ám az extraprofitadó áthárítása miatt megbüntették a légitársaságot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ryanair