Ajándék páros mozijeggyel és popcorn-üditő menüvel lendítené fel az oltási kampányt a fiatalok körében a 18. kerületi önkormányzat. Ebben a kerületben halt meg a járvány első áldozata Magyarországon.

Motiváló kampány

Szaniszló Sándor a kerület polgármestere egy Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy a fiatalok oltási kedvének ösztönzésére az önkormányzat motiváló kampányt indít. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ajándékot kapnak a jeletkezők

A polgármester páros mozijegyet, üdítőt és popcorn-t adna azon 16-18 éveseknek, akik jelentkeznek az oltásra.

Lakcímkártyával lehet jelentkezni

Az ajándékot helyi lakcímkártyájával lehet átvenni. Az érintetteknek július 15-ig kell beoltatni magukat, hogy megkaphassák a mozijegyet.

Pfizert kapnak a fiatalok

Orbán Viktor április végén jelentette be, hogy Magyarországon is beoltják a 16-18 év közötti fiatalokat. Ők mindannyian Pfizer vakcinát kapnak.

96 ezren regisztráltak

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy mai napon elkezdődik a 16-18 éves fiatalok kampányszerű oltása, a tervek szerint keddig fog tartani, 96 ezren regisztráltak az oltásra.

Ingyen tesztelték az óvodásokat

Az óvodák április 19-én indultak újra, a 18. kerületi önkormányzat ingyenes tesztelést szervezett az óvodába járó gyerekeknek, az ott dolgozóknak, illetve a tanulók és iskolai dolgozók számára.

Ingyen tesztelték a középiskolásokat

Május 10-én kezdődött a jelenléti oktatás a középiskolákban, május 8-án és 9-én a diákoknak is ingyenes tesztet biztosított a kerület.

A kerületben élt a járvány első áldozata

2020. március 15-én Magyarországon meghalt az első bizonyítottan koronavírusos beteg. A 75 éves férfi 18. kerületi lakos volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: oltják a középiskolások – Forrás: koronavirus.gov.hu