Állítólag akadozik a személyes népszámlálás, informatikai fennakadások miatt a tervezett időben nem tudta minden számlálóbiztos elkezdeni a munkát az idei népszámláláson.

Hálózati hiba

Az eset kapcsán a HVG azt írja, hogy személyes adatfelvétel során alakutl ki hálózati hiba. A lap azt írja, hogy nem volt elérhető a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) rendszere, a számlálóbiztosok hiába vitték fel a rendszerbe a kapott adatokat. A KSH ezért azt javasolta a népszámlálóknak, hogy a hiba elhárításáig ne végezzenek terepmunkát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt mondja a KSH

A portál megkereste a KSH-t is, akik elismerték, hogy akadozik a népszámlálás adatgyűjtő rendszere, de állítják, a hibát mostanra elhárították.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem működik az applikáció

Ennek ellenére a Telexnek még péntek délután is jelezték a számlálóbiztosok, hogy nem működik az applikáció, amivel dolgozniuk kellene.

Az online felület is akadozott

Mint ismert eredetileg vasárnap éjfélig lehetett volna online formában kitölteni a népszámlálási kérdőívet a KSH netes felületén, ám a rendszer egész nap akadozott.

Meghosszabbították

Éppen ezért a KSH szerda 10 óráig meghosszabbítota a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát, a észenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pedig terheléses támadás miatt rendelt el nyomozást.

Sokan választották az online lehetőséget

A kitolt határidő végéig egyébként az adatgyűjtésben mintegy 5 millió cím 63,5 százalékából, 3,2 millió címről összesen közel 7 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe, közölte a KSH.

2011-hez képest

Ez több mint a háromszorosa a korábbi, 2011-es népszámláláson elért eredményeknek, akkor mindössze a kérdőívek 20 százalékát töltötték ki a neten a háztartsáokat.

Jönnek a számlálóbiztosok

Azokat a háztartásokat, akik nem éltek az online kitöltés lehetőségével október 20. és november 20. között keresik fel a számlálóbiztosok, ha pedig valakit nem találnak otthon, akkor értesítőt hagynak, megjelölve rajta a következő felkeresés időpontját, továbbá egy telefonos elérhetőséget.

Időpontegyeztetés

Ezen a számon lehet akár időpontot is egyeztetni a számlálóbiztossak, aki legközelebb akkor megy ki az adott címre, amikor az megfelele az ott élőknek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Figyeljünk oda: a számlálóbiztosok hivatalos megbízólevéllel, igazolvánnyal, jelvénnyel rendelkeznek és tablettel veszik fel az adatokat

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay