Haragszik Szilágyi Liliánára Czene Attila. Az olimpiai bajnok Palik Lászlónak beszélt erről. A sportoló azt mondta, pluszkilóit daganatos betegségének köszönheti.

Palik László vendége volt Czene Attila

Palik László YouTube-csatornájának legújabb,  Palikék Világa by Manna videójában Czene Attila azzal kezdte a beszélgetést, hogy Dominikán, Az Exatlon Hungary című műsorban nem tudott volna találkozni Palikkal, mert az edzettségi szintje nagyon távol került a TV2 műsorában szereplőkétől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Daganatos betegséggel küzdött

„Voltam beteg is, daganatos betegséggel küzdöttem. Sikerült kigyógyulnom belőle. Hivatalosan azt mondják, hogy az öt évet meg kell várni ezzel, de én azért szerencsésebbnek mondhatom magam az átlagnál, legalábbis én így éltem meg. Néhány hónap volt, amíg a betegség felfedezése, a műtét és a rehabilitáció tartott” – mondta a Törökbálinton élő úszó.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

4 éves kislánya van

Czene Attila 2007-ben vette feleségül Bánhidi Petra táncművészt, kislányuk, Laura 2017 novemberében született meg.

Egészségügyi okai voltak a túlsúlyának

Czene Attila a túlsúlyáról is beszélt: az orvosok a rákbetegsége diagnosztizálása után azt mondták neki, inkább túlsúly legyen rajta, mint fordítva. Ő úgy érzi, a túlsúlynak ugyanannyi rizikója van, mint néha amennyi előnye, és bevallotta, nála a pluszkilók jó pár éve a lustasággal függnek össze. 

Reagált Szilágyi Liliána ügyére

A beszélgetésben szóba került a magyar úszósport aktuális botránya, amelyben Szilágyi Liliána lelki, fizikai és szexuális bántalmazással vádolta meg az apját, Szilágyi Zoltánt, aki korábban ugyancsak olimpikon úszó volt, ráadásul egy ideig a lánya felkészítését is ellátta.

Haragszik Liliánára

„Nem az úszókkal van a gond, amikor lemennek úszni és versenyezni, és teljesítenek vagy nem. Például Szilágyi Liliánára azért haragszom, mert az Európa-bajnokságon a műkörmével két századdal kikapott 200 pillangón. Neki az volt a dolga, hogy megnyerje a versenyt” – mondta az olimpiai bajnok.

Megnyerhette volna

„Azt látom, hogy ő van annyira tehetséges, hogy megnyerhette volna, és nem elég odafigyelés, nem elég alázat, és sorolhatnám, ami miatt ő elveszítette, és nem második lett, és nyilatkozott valahogy” – fejtette ki Czene Attila Palik Lászlónak.

Egy medencében edzett Szilágyi Zoltánnal

A sportoló arról is beszélt, hogy Szilágyi Liliána édesapjával, Szilágyi Zoltánnal maga is egy medencében edzett 35 évvel ezelőtt, és már „akkor megvolt a véleményem a Zoltánról, nem feltétlenül pozitív. Mert esetleg velem, mint fiatallal, nem úgy viselkedett”.

Negatív tapasztalatai voltak

Azt mondta, neki is voltak negatív tapasztalatai, de véleménye szerint ezeket úgy hívták, hogy edzés, edzőtábor és felkészülés.

Edzői pályafutások kerültek a süllyesztőbe

A most nyilvánosságra kerülő cselekedetek miatt, amelyeket 2022-ben elítél a társadalom, teljes edzői pályafutások kerülnek a süllyesztőbe – mondta Czene Attila, az úszóvilágot nemrégiben felkavaró botrányokra.

Mindig is elitélendő volt a szexuális zaklatás

Szerinte a szexuális zaklatás 10-15-20 évvel ezelőtt is ugyanolyan mélyen elítélendő volt, mint ma, és ha ilyesmi történt, ezt visszamenőlegesen is joggal ítéli el a társadalom. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Czene Attila – youtube.com/Palikék világa