A budai agglomerációban, Budajenőn élő Kovács Kati már 60 éve van a színpadon. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő ritkán beszél a magánéletéről, most a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában olyan dolgokat is elárult a karrierjéről, amikről eddig sosem beszélt. 

Kiszámíthatatlanságtól lesz boldog

A 78 éves énekesnő állandóan úton van, aktív életét él, és szinte sosem tudja, hogy mi lesz másnap, ám elárulta, ő ezt egyáltalán nem bánja, hiszen a kiszámíthatatlanság teszi igazán boldoggá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szeretett énekelni

Kovács Kati mindössze 19 éves volt, amikor a Ki mit tud meghozta számára az igazi sikert. Elmondta azt is, hogy sosem gondolta magát tehetségesnek, csak szeretett énekelni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zavarta a népszerűség

Kovács Katit kezdetben nagyon zavarta a népszerűség, rettegett az emberektől, akik annyira rajongtak érte, hogy sokszor követték vagy utánozták őt. 

Budajenőn él

Később az énekesnő megtalálta az egyensúlyt a közönségével, ám a magánéletéről még most sem beszél sokat a nyilvánosság előtt, kevesen tudják, hogy a Telki melletti Budajenőn él, nem messze az Edda frontemberétől, Pataky Attilától.

Díszpolgár

Kovács Kati 2015-ben Budajenő díszpolgára lett. A Kossuth-díjas énekesnőnek ez már a harmadik díszpolgári címe, mert 2011-ben Budapesten, 2013-ban pedig Egerben is díszpolgárrá avatták.

Egyedül nevelte az anyja

Az énekesnő 1941-ben született az Eger melletti Verpeléten. A család Egerben élt, ezért Kati igazi egrinek tartja magát, mivel élete első húsz évét ebben a városban töltötte. Szülei korai válása miatt az édesanyja egyedül nevelte őt és két testvérét: bátyját, Kálmánt és húgát, Évát.

500 dalt énekelt

A népszerű magyar énekesnő eddig több mint 500 dalt énekelt, több millió lemezt adott el és több ezer koncertet adott. Kovács Kati sikereket ért el a dalszövegírásban is, emellett több mint 20 filmben és színházi darabban is szerepelt, valamint több tucat film betétdalát is ő énekelte.

Charlie felpofozta

Az énekesnő a színészet kapcsán felidézte azt a jelenetet, amikor a Fejlődés című filmben Horváth Charlie felpofozta őt. „Azt mondta a rendező, Bacsó Péter: Figyelj, ha pofon vágod a Katit, de csak mímeled, akkor látszik, hogy nem adsz neki igazi pofont” – mesélte Kati, és azt is elárulta, hogy Charlie nem akarta megtenni, ezért a rendező jól leitatta őt pálinkával.

Nem hallott a fülére

„A Charlie odajött, és akkora pofont lekevert, hogy beestem a búzatáblába” – mondta Kovács Kati, hozzátéve, hogy a pofon miatt hónapokig nem hallott a fülére, sőt, egy ideig elege lett a filmezésből is. Az énekesnő mindezek ellenére ma már szép emlékként gondol vissza erre a jelenetre is. 

Változatos pálya

Kovács Kati sokrétű tehetségét mi sem bizonyítja jobban, hogy pályája során nem csak a zene számtalan műfajában, hanem színésznőkét is láthattuk. Film és színpadi prózai szerepekben, valamit szinkronhangként is kipróbálhatta magát.

10 filmben szerepelt

Első filmszerepét Kardos Ferenc Ünnepnapokcímű filmjében játszotta, amelyben Koncz Gábor partnereként jelent meg a filmvásznon. Néhány év leforgása alatt több mint tíz filmben szerepelt, a legtöbbjükben főszereplőként. 1968-ban a Filmszemlén, a Mészáros Márta rendezte Eltávozott nap és a Bacsó Péter rendezte Fejlövés című filmekben nyújtott alakításáért az „év legjobb női alakítása” díjat is megkapta. Filmjeiben olyan színészekkel játszhatott együtt, mint Törőcsik Mari, Ruttkai Éva, Kállai Ferenc, Horváth Teri. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kovács Kati – Forrás: Youtube/MTVA