A két megvádolt sportoló, Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt által alapított KÓPÉ Úszó- és Vízilabda Sportegyesületben sportoló gyermekek szülei, online aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy erkölcsileg támogassák az erőszakkal hírbe hozott sportembereket.

Itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is több cikkben foglalkoztunk ezzel az üggyel. Egy ma 13 éves kislány azzal vádolta meg a két akkor még meg nem nevezett sportolót, hogy 11 éves korában erőszakoskodtak vele. A hírt felkapta a média, gyakorlatilag azonnal elítélték a sportolókat.

Elsőként Bayer Zsolt publicista állt ki nyilvánosan a sportolók ártatlansága mellett, majd ahogy mi is megírtuk az érintettek gyermekei, családtagjai is visszautasították a vádakat. A két érintett is nyilatkozott, kiderült, hogy a hír kirobbantójával, a 13 éves kislány szavahihetőségével koránt sincs minden rendben.

Minden hónapban 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Ez a sok-sok ember a te hirdetésed is folyamatosan látná, hiszen a mobilját, számítógépét senki sem dobja a kukába a hirdetési újságokkal! Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

Erkölcsi támogatás

Ilyen előzmények után most az érintett sportegyesületbe járó gyerekek szülei, hogy „Figyelemmel követve az elmúlt napok sajtóhíreit úgy érezzük, hogy meg kell szólalnunk. Kósz Zoltánnak és Petőváry Zsoltnak nincs szüksége a mi védelmünkre, hiszen ahogy ők is nyilatkozták, egy jogi eljárás csak tisztázni tudja őket azok alól a vádak alól, amelyekről mindenki, aki ismeri őket és az egyesület működését, tudja, hogy képtelenség. Sokkal inkább szeretnénk az erkölcsi támogatásunknak hangot adni és a nyilvánosság előtt kiállni mellettük a nevük méltatlan, erkölcstelen, jogtalan és felelőtlen meghurcolásával szemben.

Mi, akik ezt a nyilatkozatot kezdeményeztük, mindannyian személyesen ismerjük Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot. Rájuk, edzőkre, pedagógusokra és sportszakemberekre bíztuk a gyerekeinket. A nevelőmunkájukat közelebbről is megismerve ezt nagyon jó döntésnek tartjuk! A gyerekeink nem sportolhatnának jobb szellemi és szakmai környezetben, mint amilyet a KÓPÉ ÚVSE-ben biztosít az egyesület két vezetője, ahol ígéretük szerint nem pusztán jó sportolókat, hanem ami még ennél is fontosabb, jó embereket nevelnek!

A nyilatkozatot az egyesületben sportoló gyerekek szülői közössége kezdeményezte. Egyetértő aláírásodat támogató szavazattal adhatod meg.” – fogalmaztak a szülők.

Cikkünk megjelenésekor már majdnem 500-an írták alá a támogató nyilatkozatot.

Kiemelt kép: illusztráció