A kertes családi házak, teraszos lakások előnyei akkor használhatók ki igazán, ha a külterek az enteriőr részévé tehetők, integrálhatók a korszerű teraszfedési és árnyékolási megoldások, üvegtetők, pergolák által.

Annak érdekében, hogy a kint töltött időt ne befolyásolhassa az időjárás, és a terasz használhatósága elképzeléseink szerint alakuljon, meg kell találni a minden szempontból legelőnyösebb megoldást.

Legyen az egy lélegzetelállító panoráma vagy a természeti környezet szépsége, a látvány zavartalan élvezetéhez létezik tökéletes teraszfedés és árnyékolás. Inspirálódhatunk is a Teraszok.hu teraszmegoldások referenciái alapján!

Az otthonok ékei, az üvegtetők

Új építések esetében a terasszal, mint egyedülálló lakásbővítési lehetőséggel szokás számolni, így a kialakítás a korszerű megoldások valamelyikével készül el. Azonban akkor is van megoldás, ha lakásfelújítás alkalmával szeretnénk látványos új elemet.

A Teraszok.hu üveg terasztetői utólagos kialakítás esetén is kiváló lehetőséget kínálnak kisebb és nagyobb teraszok elegáns és jól használható fedésére.

A modern épületek megnövelt üvegfelületei megsokszorozzák a lakásba beáramló fény mennyiségét, ezáltal nemcsak világossá, hanem barátságossá, rendkívül otthonossá is téve azokat. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ezáltal a világítás költségén is spórolhatunk.

De hogy a klimatizálás költségei ne vigyék el a pénzt, érdemes az üvegfelületek professzionális árnyékolásáról is gondoskodni már a beépítéskor. Erre szolgálnak az integrált rendszerek, a szerkezetbe épített árnyékolók.

4 évszakos megoldások

A terasz remek lehetőséget jelent étkezésre, pihenésre, adott esetben a kilátás élvezetére minden időjárási körülmények között, amennyiben megfelelő kialakítással készül. Ezekkel a szerkezetekkel egy plusz szobát, akár nappalit csatolhatunk otthonunkhoz.

A szigetelt üvegezésű, függőleges működésű, üvegkorlátos rendszer kiépítésével napsütésben, esőben, a forró nyári napokon és akár a téli hidegben is maximálisan kihasználhatja a terasz adottságait.

Amennyiben az élettér növelése a cél és ezáltal a meglévő fedett terasz bezárása, a stílusos és praktikus, szigetelt, eltolható üveg oldalfal rendszer jó választás lehet, hiszen rengeteg fényt enged be.

Meglévő pergolához is kivitelezhető utólag egy üveg oldalfalrendszer, amely által minden évszakban maximálisan kihasználható teret nyerhetünk, gyakorlatilag egy új helyiséggel bővíthetjük otthonunkat.

Pihenőterasz kialakítása a kertben

Olyan eset is lehetséges, amikor nem az épület szerves részét képező terasz fedését, hanem a kertben távolabb kialakított pihenősarok zárását kell megoldani.  A Teraszok.hu referenciamunkái között erre is találhatunk példát: egy jakuzzit kerítettek el szigetelt üvegezésű fix oldalfallal, a pihenő részt pedig Slide Master Twin – szigetelt üvegezésű, elhúzható üvegfalrendszerrel.

Valamennyi teraszfedés és árnyékoló megoldás alkalmassá tehető vendéglátóhelyek igényeinek kielégítésére is, hiszen a méret nem lehet akadály.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.