A műkörmös pálya felé kacsintgatsz? Talán már el is végezted a képzést, viszont még nehezebben igazodsz el az alapanyagok labirintusában? Cikkünkben összegyűjtöttük az egyes típusok legfontosabb jellemzőit – így éles helyzetben már tudni fogod, mi mire való!

Porcelántól a géllakkig: az alapanyagok fejlődése napjainkig

A körmös szakma hajnalán még egyértelmű volt, miből épülnek majd a műkörmök: porcelánból. Hiszen nem volt még más építőanyag. Ám a technológia fejlődésével szép lassan előtérbe kerültek a zselés, később pedig a géllakkalapú megoldások. Ahhoz viszont, hogy a körmök sokáig tartsanak, szükség van a nagyon alapos előkészítésükre is. Az előkészítő folyadékoktól a poly gelig mindent megtalálsz a Roniki minőségi alapanyagai között, amire csak szükséged lehet!

Az 5 legfontosabb alapanyagtípus

  1. Előkészítő folyadékok

Ide tartoznak (ebben az ajánlott felviteli sorrendben) a fertőtlenítő folyadékok, a pH-kiegyenlítők, a primerek és a bond gélek. A fertőtlenítő folyadékkal biztosíthatjuk, hogy ne alakuljon ki a kliensünk természetes körme és az alapanyag között semmilyen infekció. A nail prep, vagyis a pH-kiegyenlítő célja hasonló: ezzel viszont a zselélakk jobb tapadását is biztosíthatjuk. A savas vagy savmentes primerrel tovább növelhetjük a tapadás erősségét. A bond gél pedig (mely szintén egy primertípus) ragacsos felületet képez a már kezelt körmökön.

  1. Építőzselék

Az esztétikusan, hosszabb ideig formázható zseléket a pályakezdő és tapasztalt műkörmösök egyaránt nagyon szeretik. A modern építőzselék strapabíróbbak, és kevesebb savat is tartalmaznak, mint elődeik, így nagyon szép felületeket hozhatunk velük létre.

  1. Alap- és fényzselék

A base gélre építhetjük fel a műkörmöt, mert az egy stabil alapot képez számára. A top coattal, vagyis a fedőlakkal egy utolsó, a lakk típusától függően fényes vagy matt “simítást” adhatunk munkánknak.

  1. Rubber base

A rugalmas alaplakk tökéletes lehet minden olyan vendégünk számára, aki egyenetlen, töredező felületű vagy más okból problémás saját körmökkel rendelkezik. A rubber base révén a gyengébb körmökkel rendelkezők számára is lehetővé válik a műkörmök viselése.

  1. Poly gel

Érdekel egy olyan alapanyag, amely a porcelán és a zselé legelőnyösebb tulajdonságait egyesíti magában? A poly gel épp ilyen! Pont olyan rugalmas és hosszú ideig formázható, mint a zselé, de olyan kemény felületet biztosít, akár a porcelán. Gyönyörű francia manikűröket, karvalykörmöket és mosolyvonalas körmöket hozhatunk létre alkalmazásával.

A fenntartható szépség egy létező koncepció

Amely ráadásul meg is valósítható. A Ronikinek például már sikerült: termékei exkluzív, gondosan összeválogatott alapanyagokból készülnek. Használatukkal erős, egészségre káros anyagok nélkül is sokáig tarthatnak (leendő) vendégeid műkörmei.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: roniki.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.