Alig ért véget a Sziget fesztivál, de pár napon belül máris kezdődik a STRAND a Balaton parton. Mutatjuk, hogyan segíti a MÁV az odajutást Budapestről és persze az ország több pontjáró.

Kedvezményes jegyek

A rendezvény egész ideje alatt (2023. augusztus 23-27.) kedvezményes jegyek közül választhatsz, elkerülheted a vezetéssel járó kényelmetlenségeket, és már a vonatra szállás pillanatában ráhangolódhatsz a fesztiválra, akár nagyobb baráti társaság körében is. Ha Zamárdiban már nem találnál szállást, a koncertek után vonattal gyorsan és biztonságosan hazajuthatsz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budapestről

A fesztivál helyszíne Zamárdi vasútállomástól kb. 15-20 perc sétára található. Zamárdi vonattal gyorsan, és éjjel-nappal elérhető Budapestről, a környező balatoni településekről, és az ország több pontjáról is. Budapest-Déli és Zamárdi között a napközben óránként közlekedő Tópart és Balaton IC-vonatok menetideje Zamárdiba 1 óra 20 perc.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

További közvetlen járatok

Közvetlen vonatok közlekednek az ország több pontjáról naponta a Balatonra, érintve Zamárdit (pl. Szeged, Debrecen, Miskolc, Szolnok stb.) Éjszaka a Balaton partja mentén a Bagolyvonatok sűrített menetrend szerint, óránként közlekednek, melyekkel akár Budapest is elérhető.

Jegyvásárlási információk

A fesztivál idején elérhető STRAND Fesztivál TravelPass hetijegy, mellyel 7 napon keresztül korlátlanul utazhatsz a Balatonnál.  (Részletek lent). Országbérlet vagy vármegyebérlet vásárlása is jó választás lehet, ha a fesztiválon részt veszel. (Részletek lent). A vonatok Budapest és a Balaton között jellemzően csak helyjegy váltásával vehetők igénybe, ezért a MÁV azt javasolja, hogy időben vásárold meg vonatjegyedet, már az utazás előtti nap, hogy ne maradj le a kiszemelt vonatodról. Felszálláskor rendelkezned kell érvényes menetjeggyel, különben a vonaton pótdíjat kell fizetned. A legegyszerűbb az online jegyvásárlás, így nem kell sorban állnod a pénztáraknál. Ezt ide kattintva is megteheted.

STRAND Fesztivál TravelPass

A STRAND TravelPass hetijeggyel 7 napon át korlátlanul utazhatsz a Balaton partja mentén, a balatoni települések között. A hetijeggyel olcsóbban utazhatsz, mintha minden alkalommal külön jegyeket vásárolnál, ráadásul a sorban állást is megspórolhatod. A STRAND TravelPass 26 éven aluliak számára, valamint a MÁV app-ban vásárolva kedvezményes áron érhető el.

7 nap

A hetijegy érvényessége 7 nap, a kezdő nap augusztus 21. és augusztus 25. között tetszőlegesen választható. (A hetijegyet legkésőbb augusztus 25-én lehet megváltani). A STRAND Fesztivál TravelPass-t így a fesztivál előtti vagy utáni napokban is használhatod.

Térképen tájékozódhatsz

A STRAND TravelPass érvényességi területeiről az alábbi térképen tájékozódhatsz. A napijegy a kékkel kiemelt vasútvonalakon, valamint a sárga színnel jelölt települések között a helyközi Volánbusz járatain is érvényes. A STRAND TravelPass a felhasználási területen minden vonaton érvényes – beleértve az éjszaka óránként közlekedő Bagolyvonatokat.

Itt a térkép!

Fotó: MÁV

Fontos

A TravelPass csak a Balaton partja mentén érvényes. Ha ennél távolabbra/távolabbról utazol (pl. Budapest – Zamárdi), akkor a teljes útvonalra szükséges jegyet váltanod. A TravelPass a helyi települési autóbuszjáratokon (pl. Siófok) nem érvényes. Részletes tájékoztató, felhasználási feltételek ITT. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Strand Fesztivál