Halálra vertek a cellatársai egy rabot a Kozma utcai börtönben a múlt héten. A 36 éves férfit kegyetlenül megkínozták, majd magára hagyták, a börtönőrök másnap találták meg. Az egykor rettegett alvilági vezető, Tasnádi Péter sok évet ült börtönben, pontosan ismeri a zárt világ belső szabályait, döbbenetes, amit most megosztott a nyilvánossággal.

Megkínozták és megölték

Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a cellatársai megkínoztak és megöltek egy 36 éves fogvatartottat múlt szerdán a Kozma utcai börtönben. Úgy tudni, hogy két rab, három társuk asszisztálása mellett verte halálra a drogbirtoklás miatt leültetett L. Attilát. A 36 éves férfi szörnyű kínok között vesztette életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem működött a kamera

A hatszemélyes zárkában, a börtönszleng szerint, ő volt a csicska, a leggyengébb láncszem, akivel bármit megtehettek az erősebbek. A zárkában nem működött a kamera. Az elkövetők, R. István és V. István már előző nap elkezdték verni, aztán befektették az ágyába. A smasszer hajnalban talált Attilára, akkor már az ágya mellett feküdt holtan.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sok a bántalmazás a börtönökben

A kegyetlen gyilkosságot követően most nyilvánosság elé állt Tasnádi Péter, a magyar alvilág egykor rettegett keresztapja, aki sok évet töltött börtönben, jól ismeri a zárt világot. Legújabb videójában elmondta, nagyon sokszor fordul elő ilyen bántalmazás a börtönökben.

Kegyetlen börtönőrök

Tasnádi elmondása szerint nem csak a rabok bántalmazzák egymást, de az őrök egy része is azon dolgozik, hogy az elítélteknek még rosszabb legyen. Hozzátette: a kirívó esetek kivételével soha, semmilyen következménye nincs annak, ha a börtönőrök bántalmazzák az elítélteket.

12 órás váltás

A keresztapa elmesélt egy történetet: mint mondta, általában minden börtönben az őröknek négy csoportja úgynevezett váltása van, akik 12 óránként váltják egymást. A csoportokat a vezetőjükről nevezik el.

Kínozták a fogvatartottakat

Tasnádi elmondta, hogy az ő idejében volt egy Szikora-csoport, a vezetőjük „egy aljas, senkiházi, rohadék volt, akit mindenki feljelentett mert mindenkivel erőszakosak voltak és az ő bandája, vagyis azok az őrmesterek és törzsőrmesterek, akik az ő szolgálatában voltak, azok azt élvezték, hogyan kínozzák a fogvatartottakat.” – mesélte Tasnádi.

Agyonverték a rabot

A keresztapa azt is elmondta, hogy ez a Szikora-csoport tagjai egy 55 éves megbilincselt fogvatartottat agyonvertek. Tasnádi elmondása szerint a büntetésvégrehajtási intézet parancsnoksága megpróbálta felmentetni ezeket a gyilkosokat, de szerencsére ebben az ügyben győzedelmeskedett az igazság és az összeset elítélték, de jellemző, hogy mindössze nyolc év börtönbüntetést kaptak.

Soha sem tudni, kivel mi történik a börtönben

Tasnádi Péter a videójában az is elmondja: „Mindig arra gondoljatok, hogy nagyon sok ember kerül börtönökbe és sohasem lehet tudni, hogy aki a rácsok mögé kerül, azt épen, egészségesen és élve viszontlátja-e majd a családja.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Tasnádi Péter videója

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból