Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk májusban óriási botrány volt abból Budakeszin, hogy sokan az utcán, padokon, parkokban ittak, lerészegedtek. Most bejelentette a polgármester, hogy alkoholtilalmat vezettek be Budakeszi közterületein. Akár 50 ezer forintos bírságot is kaphatnak a dobozos sört szürcsölő járókelők.

A parkokban, zsákutcákban tivornyázók, lerészegedők mocskot és a szemetet hagytak maguk után. Több édesanya panaszkodott a közterületek állapotára, mások a vállalkozásukat féltették Budakeszin, attól tartottak elmennek a kuncsaftjaik, ha mindig piáló embereken keresztül lehet eljutni az üzletükhöz.

Voltak olyan budakesziek, akik arról panaszkodnak, hogy némely utcába este alig mernek bemenni, mert 25-30 fős csapatok isznak és tivornyáznak hajnalig, reggelre pedig óriási mocskot hagynak maguk után.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A településen vita bontakozott ki arról, hogy joguk van-e az embereknek alkoholt inni, lerészegedni egy parkban vagy sem. Többen kikérték maguknak, hogy mások mocskát kell kerülgetniük, és szerintük undorító, ami a településen történik. Mások megértőbbek; inkább szociális problémának látják a jelenséget és segítséget hívnának a hajléktalan alkoholistáknak.

Győri Ottilia Budakeszi fideszes polgármestere májusban azt mondta: „Mindezt én is kiemelt közügynek tekintem, mert mindennapi életünket megkeseríti.” Azt is mondta, hogy a koronavírus-vészhelyzet után kezdeményezni fogja annak megvitatását, hogy a helyi közterületeken lehessen-e alkoholt fogyasztani vagy sem.

Már bírságolnak Budakeszin

Győri Ottilia Budakeszi polgármestere – Forrás: Budakeszi Városháza

A polgármester betartotta ígéretét, megvitatták a kérdést és úgy döntöttek elég volt a piásokból Budakeszin, keményen szabályozni fogják a közterületi alkoholfogyasztást.

A polgármester a minap a közösségi oldalán számolt be arról, hogy megkezdődött a közterületi italozás miatti bírságolás. Már a hatóságok több esetben is tízezer forintra büntették azokat, akik Budakeszin alkoholt fogyasztottak – írta.

Az önkormányzat július végén fogadta el azt a tiltó rendeletet, amely szerint reggel 6.00 órától 19.00 óráig mindenhol, a fennmaradó időszakban pedig az üzletek, játszóterek, emlékművek, sportlétesítmények valamint közintézmények 50 méteres körzetében tilos szeszes-italt fogyasztani.

A szabálysértőket akár 50 000 forintra is büntethetik a hatóságok, az erről szóló tájékoztató plakátok is elkészültek, az érintett intézmények vezetőit arra kérik, hogy azokat jól látható helyre függesszék ki.

A lakosoktól pedig azt kéri a polgármester, ha a közterületen alkohol fogyasztókat látnak, hívják a Budakeszi Védelmi Centrumot a 06-20-626-2092-es ügyeleti számon, hogy rend legyen a városban.

Kiemelt kép: illusztráció