Fordulóponthoz érkezett a csepeli labdarúgás. A helyi és közismert pálya tulajdonjoigával rendelkező Csepel SC július 1-től nem engedi be a stadionba edzeni az önkormányzat klubját és Csepel FC SE-t. Egy éve már volt egy ilyen huzavona, de akkor ideiglenesen rendeződött az ügy. Most meg az üzengetés két fideszes politikushoz köthető klub között.

Fideszes a fideszes ellen

A csepeli focisták ügye újabb frontot nyitott a fideszes vezetésű önkormányzat és Németh Szilárd egyre jobban elmérgesedő konfliktusában, aminek legnagyobb vesztese egyelőre a helyi sportélet. A Csepel FC június 14-én nyílt levélben kérte a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztost, hogy ne játssza el velük is azt, amit a birkózókkal – írta a Telex pár nappal ezelőtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Birkózással kezdődött

Az ügy előzménye, hogy a fideszes poltikai nagyúgyú Németh Szilárd a birkózókat már kiszorította abból az új csarnokból, amelyet 2,4 milliárdos állami támogatásból építettek fel és helyettük egy új klubot hozott létre. Most a focisták sejtik azt, hogy hasonló lesz a sorsuk. Erről egyébként a BudaPestkörnyéke.hu is írt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kérés vagy könyörgés

A Csepel FC SE elnöke (a fideszes önkormányzat áll mögöttük) azt írja egy nyílt levélben : A kerületi labdarúgásban kiemelkedő eredményeket elért Csepel FC SE és a Csepeli Önkormányzat egyesülete, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület összeolvadása folyamatban van. Az összeolvadó egyesületek nevében azzal a kéréssel fordulunk Önhöz (…), hogy 2022. július 1-től változatlan feltételek mellett tegye lehetővé számunkra továbbra is a Béke téri sporttelep használatát.

Politikus a háttérben

Azért Németh Szilárdnak írnak, mert ő áll annak az alapítványnak az élén, amely korábban megvette a Csepel SC-t, és így a focipályán birtokon belülre került.

A polgármester is írt

Ma, 2022. július 1-jén eljött a nap, amikor a Csepel SC új tulajdonosi háttere kizárta Csepel futballcsapatát és több száz gyereket a Béke téri stadionból, ezzel mostanra az önkormányzat egyesületét tiltotta ki onnan. Szerződést nem hosszabbítanak. A zárakat már tegnapra le is cserélték – írja a polgármester közösségi oldalán.

A Csepel SC nem a csepelieké

Borbély Lénárd szomorúan állapítja meg, hogy a Csepel SC nem önkormányzati tulajdon – Németh Szilárdék érdekeltsége tesszük jozzá -, és emiatt is, már nem a csepelieké. Ez a szomorú valóság. A kuratórium tagjai között egyetlenegy csepeli, sőt, egyetlenegy sportoló sincs. Az önkormányzat sportegyesülete oda nem mehet be.

A Csepel SC válasza

Sajnálatos, hogy tisztelt Polgármester úr mennyire sok időt, közpénzt és energiát fordít arra, hogy a Csepel SC-t és annak tulajdonosát a KIMBÁ-t (az említett alapítvány), illetve alapítóját és vezetőit rossz színben tüntesse fel a csepeliek előtt. Ez hamis kép illetve az Ön felelőtlen és meggondolatlan viselkedése nagy károkat okoz a sportéletnek és Csepelnek egyaránt.

Szerintük minden jobb lesz

Közleményükben megemlítik, hogy tavaly engedtek még egy évet, sőt azt is felajánlották a Csepel F.C.-nek (önkormányzat klubja), hogy “rájuk alapozva hozzuk létre közösen a labdarúgó szakosztályt”. A klub azonban az önkormányzat által támogatott labdarúgó egyesületet választotta partneréül. Az akkori eljárás polgármester úr részéről több mint bizalom romboló volt – állítja az írás.

Németh Szilárd dícsérete

Sérelmezik, hogy az elmúlt egy évben nem voltak hajlandük rezsiköltséget fizetni a pálya tulajdonosainak. Majd arról értekeznek, hogy építkezni akarnak és “ehhez bírjuk Magyarország Kormányának a támogatását, amely Németh Szilárd képviselő úr 15 éves fáradhatatlan munkájának érdeme, aki hosszú évekkel ezelőtt elkötelezte magát amellett, hogy megmenti azt, ami még a Csepel SC-ből megmaradt. Ha ő nem lenne, már rég eldózerolták volna a Béke téri sporttelepet és lakóparkkal építették volna be a jobb sorsra érdemes területet”.

A régiek jobbak

Mégnéztük, hogy a két rivális klub hogyan szerepel a bajnokságokban. Nos, az önkormányzat által támogatott csapat 2. a BLASZ I-ben, míg a Csepel SC (Németh Szilárd) utódjának tartott Csepel Torna Clubhoz csatlakozott CSEP-GÓL FC 13. a 16 csapatos mezőnyben.

Mi az a Csep-Gól?

A 2003-ban alakult, eredetileg focisuliként induló klubnak saját pályája van a Kis-Duna partján, és a felnőtt mellett több korosztályos csapatuk is van. A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságot megjárt, 23-szoros válogatott Bese Barnabás is itt kezdett el focizni, a Csep-Góltól került a Ferencvároshoz.

Gigafejlesztések állami pénzből

A Telex megállapítása szerint mindenesetre az újabb csepeli sportbotrány hátterében feltűnik egy 52 milliárdosra becsült óriásberuházás terve is. Németh Szilárdék nemrég tartottak egy szülői értekezletet, amelyen csodalétesítményeket ígértek. A többi között felújítanák a 12 ezres atlétikai és labdarúgó-stadiont, ráadásul a látványtervek alapján a lelátó végig fedett lenne (jelenleg csak a főlelátó az). Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy a jelenlegi tao-rendszer azokat támogatja, ahol sok-sok gyerek sportol és létesítmény is van hozzá. Ezért is mehet a harc Csepelen.

Címlapfotó: csepeli új stadion a Csepel SC közösségi oldaláról.