Beszüntette a termelői piacot az önkormányzat Gödöllőn. A helyi lakosok felháborodtak, rengetegen kérik számon a város vezetőségét a döntés miatt. Az egyik gödöllői hölgy, nyílt levélben kérdezte Gémesi Györgyöt a döntés okairól.

Adja el az ingatlanát jó áron! Hirdesse a BudaPestkörnyéke.hu portálon az ingatlanát, mutassa meg azoknak, akik pont azért olvasnak minket, mert kiköltöznének a fővárosból és még csak tájékozódnak. Az ingatlanhirdetésekhez sok extrát is adunk, részletek itt!

A polgármester válaszából kiderül, hogy nem egy klasszikus termelői piacról van szó. Egy vásárlói közösséget üzemeltető vállalkozó a környék termelőitől felvásárolja a termékeket, a vásárlók a közösség Facebook oldalán pedig megrendelik az élelmiszereket. Az összeállított csomagot hetente egyszer egy adott időben átvehetik a vásárlói közösség vezetőjétől. Vagyis a vásárló nem közvetlenül a helyi gazdától vagy termelőtől vásárol, hanem egy közvetítőn keresztül kapja meg a termékeket.

Gémesi György  szerint ez kereskedésnek minősül, ebben az esetben pedig  város vezetősége nem tehet különbséget a vásárlói közösséget üzemeltető vállalkozó és a helyi kereskedők közt, akik nap mint nap árusítanak a piacon és  állandó bérleti díjat fizetnek a standokért. Amennyiben az Én Kosaram közösség vezetője is standot bérel a városi piacon, így minden gond nélkül tovább folytathatja az árusítást.

A vásárlókat azonban nem érdekli, hogy ki milyen minőségében árusít, azt írják, nekik az a fontos, hogy ellenőrzött helyről, minőségi terméket kapjanak.

Az átvételi pont  – amelyet a helyiek termelői piacnak hívnak – eddig nem is a városi piacon, hanem Máriabesnyőn volt.

Az ügyben még nem született végleges megoldás. A vásárlók most Őrbottyánba járnak át a megrendelt termékeikért. A szomszédos településen ugyanis engedélyezett ez a fajta kereskedelmi tevékenység.

Kiemelt kép: Gödöllői Városi Piac