Szó szerint elzárták a külvilágtól a hétvégén Szentendre egyik központi gyógyszertárát. A HÉV-állomáson található patikát minden előzetes jelzés nélkül körbekerítették, lehetetlenné téve azt, hogy bejussanak azok, akiknek orvosságra van szükségük. A város polgármestere facebook-oldalán jelezte, hogy az ügy sürgős megoldását kezdeményezi.

Nagy port kavaró ügy

„Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Péntek este elmentem a HÉV-állomásnál lévő gyógyszertárba, kiváltani a gyógyszereimet. Az egyik nem volt raktáron, meg kellett rendelni, másnap 2-ig kellett érte menni. A patikus srác még a lelkemre is kötötte, hogy biztos megyek-e érte, mert csak akkor rendeli meg” – így kezdődött az a történet, ami aztán nagy port kavart Szentendrén az elmúlt hétvégén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudják, mi történt

„Nos, másnap elmentem érte, és meglepve tapasztaltam, hogy a teljes patika épülete OSB-lappal körbe van kerítve, nincs sehol bejárat, semmilyen módon nem lehet megközelíteni. Egy papír nincs kitéve, hogy mi történt, vagy netán egy elérhetőség/telefonszám, semmi. Tudja valaki, mi történt? Elég kellemetlen a helyzet, mert a gyógyszerre szükségem van, ellenben a recept az EESZT-ben már kiváltottként látszik, így más patikában már nem tudom kiváltani” – folytatta a poszt írója az egyik helyi Facebook-csoportban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lehetetlen volt bejutni

Hamarosan kiderült, hogy még többen kerültek hasonló helyzetbe: gyógyszerre lett volna szükségük, am hiába mentek el a jól ismert patikába, azt szó szerint lehetetlen volt megközelíteni.  

Előzetes értesítés nélkül

„Tisztelt Szentendreiek, kedves Betegeink! Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a HÉV-végállomáson lévő Ulcisia Gyógyszertár működése akadályozott 2023.03.25. reggele óta. Ennek oka, hogy az épület tulajdonosai a tető felújítására hivatkozva közterület foglalási engedély kértek az Önkormányzattól és előzetes értesítés nélkül a gyógyszertár körüli területet is körbekerítették és lezárták, ezzel ellehetetlenítve a gyógyszertárba való bejutást és a gyógyszertár működését” – írta a kialakult helyzetről a közösségi oldalon dr. Antal Édua szakgyógyszerész.

Rendőri intézkedés történt

„Rendőri intézkedést követően ugyan nyitottak egy bejáratot a „munkaterületen” keresztül, de az intézkedés után azt a tulajdonosok ismét felszámolták. Hétfőn haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot az Önkormányzat illetékeseivel és reményeink szerint kötelezni fogják az ingatlan tulajdonosait, hogy az érvényes működési engedéllyel rendelkező, egészségügyi közfeladatot ellátó gyógyszertárunk működésének akadályozását haladéktalanul megszüntessék” – tette hozzá a szakgyógyszerész.

Ellentét vagy baki

A Szentedre központi helyén működő gyógyszertárat addig is telefonon lehet elérni. A helyieket élénken foglalkoztatja az ügy, és természetesen megy a találgatás, mi lehet az ügy hátterében. Van, aki az ingatlan tulajdonosa és bérlője közti feszültségre gondol, de akadnak, akik „mindössze” az önkormányzat adminisztrációs bakijára gyanakodnak.

Biztosítani kell a megközelíthetőséget

„Nem csak a patika, de minden üzlet megközelítését meg kell oldani a kivitelezőnek. Nem lett volna szabad területfoglalást így kiadni. Először is a kivitelezőnek tervet kellett volna benyújtani jóváhagyásra, és fedett árkáddal kell biztosítani a megközelíthetőséget! Jelzések, feliratok is kellenek!” – tette hozzá egy kommentelő.

Megoldást sürget a polgármester

A város polgármestere, Fülöp Zsolt nemrég elindult hivatalos Facebook-oldalán jelezte, hogy tud a problémáról, és sürgeti a mielőbbi megoldást.

Egyeztetést kezdeményez  

„Tisztelt szentendreiek! A Szentendre Blogol-on közzétett posztból értesültem arról, hogy az állomásnál működő gyógyszertár megközelíthetetlenné vált az épület tetőfelújítása miatt. A gyógyszertár üzemeltetőjének és az épület tulajdonosának együttműködésében bízva reggel kezdeményezem, hogy a lehető leghamarabb tegyék újra megközelíthetővé a gyógyszertárt. Visszajelzéseiket előre is köszönöm!” – írta a település első embere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a körbekerített gyógyszertár. Fotó: Facebook