Péntek este vár az Állatkertek Éjszakája a fővárosban, Veresegyházon a Medveotthonban, a Budakeszi Vadasparkba, a nagykőrösi Safari parkban és a Tropicariumban. A Budai Parkszínpadon Sóletfesztivál, Nagymaroson Csípős fesztivál, Csömörön Tófesztivál, Nagytarcsán Ligetfesztivál, Pátyon borral Barangoló és Német Nemzetiségi Nap,  Zsámbékon nyári felolvasóest lesz. A sportosaknak a Tavak közti Futás, és az éjszakai Suhanj! kínál kihívást. A gyerkőcöknek Manópark, Kockashow és Dínópark lehet életre szóló élmény.

Állatkertek Éjszakája a Tropicariumban

A Tropicariumban este 7-től érdekes programokkal készülnek: lesznek búvárok a cápák közt, fotózkodhatunk kígyókkal és más csúszómászókkal, tapizhatunk és etethetünk furcsa lényeket. A cápaakvárium alatt húzódó 12 méteres látványalagútban a látogatók karnyújtásnyira csodálhatják meg a homoki tigris-, és barna szirtcápákat. Az esőerdő részen, az aligátorok felett negyedóránként elered a trópusi eső a Tropicariumban a Camponában.

Állatkertek Éjszakája a Fővárosi Állat- és növénykertben

Változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várják az Állatkert barátait. Fóka show, elefánttréning, cápák közé merülő búvárok  mellett a perzsa leopárdok látványetetését is megtekinthetik a látogatók. Botanikai előadás, kígyósimogató, lószerszámos zsákbamacska kvízjáték sem maradhat el. A Varázshegyben állati show-val várják a családokat, a levélvágó hangyák és a denevérek életének rejtélyei mellett lesz kígyóles, és ízeltlábú bemutató, de ismeretterjesztő előadások és fénycirkusz is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Állatkertek Éjszakája Veresegyházon, a Medveotthonban

Állatkertek Éjszakája Budakeszin

Megnézhetjük a hiúzetetést, hogy hogyan adják be az oltást az állatoknak, lesz ÁLLATI JÓ bemutató és sok más állati izgalmas dolog a Budakeszi Vadasparkban.

Állatkertek Éjszakája Nagykőrösön

A Richter Safari parkban elefántetetés, tűzzsonglőrök, Gáspár Laci koncert és még sok más állatos cirkuszi produkció várja a látogatókat péntek éjjel.

A Zsinagógák Hete keretében Sóletfesztivál

Sóletfesztivál a Budai Parkszínpadon

Rendhagyó helyszínen a nagyszabású Sóletfesztivál. A Sóletfesztiválon 4 féle sóletet kóstolhatnak az érdeklődők: magyar, izraeli, líbiai és vegán változatot. Lesznek gyerekműsorok, koncertek, egész napos színes programkavalkád várja a sóletezőket.

Borral Barangoló Pátyon

A Pincehegyi Borhét zárónapján, szombaton Német Nemzetiségi Nap és Borral Barangoló várja az egész családot Pátyon, a Pincehegyen. Remek borok, jóízű borkorcsolyák és színes programok reggeltől estig.

Minden este más pincében kóstolhatunk, élőzenével

Budapest környékének legtüzesebb fesztiválja

Csípős Fesztivál Nagymaroson

Ha augusztus vége, akkor már minden chilirajongó tudja, hogy Nagymaroson a Csípős Fesztiválon a helye! Az országból minden chilitermesztő, csípős-szósz előállító és minden csípős, aki számít, a Dunakanyarban kínálja kóstolásra tüzes finomságát. Lesz csípősevő-verseny, szelíd gyerekprogamok, koncertek a kikötőben.

Ligetfesztivál és Falunap Nagytarcsán

Csömöri Tófesztivál

Augusztus 27. 10 órától IV. Csömöri Tófesztivál a horgásztónál! 10-18 óráig gyermek- és családi programok: kézműves foglalkozás, ugrálóvár, arc- és hennafestés, csillámtetoválás. Íjászat a Zengő Nyíl Hagyományőrző Lovas- és Íjászegyesülettel, síelés a Babos Síklub jóvoltából, Laser run – lézerlövészet, atlétikai eszközök bemutatása és kipróbálása, foci.

Vízgömbművészet és óriásbuborék

Tavak közötti futás a Naplás-tótól a csömöri tóig

Az augusztus 27-i IV. Csömöri Tófesztivál keretében kerül sor a Tavak futása elnevezésű sportrendezvényre, amely egy közös futás, kerékpározás a térség kedvelt vizeinél. Fussunk, bringázzunk a cinkotai Naplás-tótól a csömöri horgásztóig!

Közösségi futás és bringázás

Suhanj éjszaka a Margitszigeten

A SUHANJ! 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Több sportágban biztosít rendszeres edzéslehetőséget látás- és mozgássérült, valamint értelmileg akadályozott emberek számára. Önkéntesei a fogyatékkal élő résztvevőket futó-, úszó- és triatlon versenyek teljesítéséhez segítik hozzá.

EGY ÉJSZAKA ALATT JOBB HELLYÉ TEHETED A VILÁGOT

A SUHANJ! szombaton éjfélkor rajtol, a rendelkezésre álló 6 óra alatt kell a lehető legnagyobb távolságot teljesíteni egyéniben, vagy csapatban. A csapatok 2-6 fő közötti létszámúak lehetnek, váltani korlátlan alkalommal, akár körönként is lehet. A 3 km hosszú körpályából 2600 méter a Sziget középső útján halad, 400 méter pedig széles, hibátlan aszfaltos borítású járdán. A 6 órás verseny előtt másik futamra is sor kerül: 08.27. 22:30 SUHANJ! Handbike Nagydíj (15 km). Rajt/cél helyszín, versenyközpont: Palatinus Strand.  A verseny lefújása után a Palatinus Strandon csobbanunk.

Verses-zenés slang felolvasószínház a Zsámbéki Nyári Színházban

Dalok, dalszövegek, népdalszövegek, eredeti dokumentumok, szemelvények, versek, csujogatók, népköltészeti remekművek; elfeledett sorok és dallamok. Közérthetően, olykor viccesen, humorosan, groteszk módon, olykor nagyon is komolyan, drámaian, de valójában barátságosan, felépített dramaturgia mentén szerkesztve és rendezve vasárnap Zsámbékon.

KedvesZsámbék! Slang 1

Paprikajancsi és Pinokkió a Manóparkban

A Szigethalmi Manópark nem csak egész napra szóló élményekkel várja az aprónépet, hanem ezen a hétvégén szabadtéri bábelőadásokkal. Műsoron: Paprikajancsi és Pinokkió.

Dinoexpo a Camponában

Sok élethű dinoszaurusz várja rajongóit a Campona parkolójában. Félelmetesen morognak, mozognak, pislognak, akárcsak az igaziak!

Félelmetes állatok

Tükörlabirintus, Lezárt terület szabadulószoba Nagytétényben

A Dreamland szórakoztató központ 5D mozi és Tükörlabirintus – félelem útja, Lezárt Zóna Szabadulószoba vár mindenkit, aki szeretne egy élethű rettegésben szórakozni. Az 5D Attrakció világújdonság, ahol végre nem csak a székből nézhetjük, hanem a saját bőrünkön meg is tapasztalhatjuk a filmek világát, legyen szó gyermekfilmről, izgalmas sci-firől, adrenalin dús autós üldözésről vagy éppen vérfagyasztó horrorról. A 4 személyes speciálisan mozgó székekben a térbeli filmezés közben érezhetjük a szél fújását, a furcsábbnál furcsább szereplők érintéseit, a zuhogó esőt, és a lények közelségét is. És jó pár filmnél a buborékok teszik még nagyobb élménnyé az 5D hatást.

Óriási LEGO Kockapark

Igazi felüdülés hűsölni és közben élvezni a LEGO csodavilágát az egész családnak. Óriási LEGO terepasztalok várnak a Campona KockaPark kiállítás és játszóházban! Budapesti városi forgatag, rengeteg élethű alkotással az interaktív családi élményközpontban.

Terepasztalokon legózhat az egész család

Kikötőkoncertek a Dunakanyarban

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: FAcebook/ allatkert