Érden szerveznek demonstrációt a környező települések állatvédő szervezetei. Elegük lett abból, hogy az állatkínzók enyhe büntetést kapnak.

Vasárnap, eddig példa nélküli összefogásban, országos megmozduláshoz csatlakoznak az érdi, diósdi, százhalombattai és etyeki állatvédő csapatok. 16 órakor, békés, autós felvonulásra indulnak Érdről, a Szepesi Gyula Művelődési Központ elől.

„Kell, hogy ott legyél. Kell, hogy a hangjuk legyél. Kell, hogy együtt álljunk fel a változásért.” – írják a szervezők a Monty Angyalai Érdi Állatmentés Facebook oldalán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A demonstrációhoz az alábbi szervezetek csatlakoztak:

  • Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány
  • Érdi Civil Állatmentők
  • Monty Angyalai Érdi Állatmentés
  • Rottweiler Fajtamentés és Rehabilitációs Alapítvány
  • Százhalombattai Állatvédők Köre
  • Vagabond Állatvédő Egyesület
  • Etyeki Állatvédők Egyesülete

Az agglomerációban működő szervezeteknek elegük lett abból, hogy Magyarországon nap, mint nap brutális állatkínzások vannak és az elkövetők enyhe büntetéssel megússzák tetteiket.

Nemrég egy balatonszállási tanyán élő nő kocsijához kötötte, majd halálra kínozta kutyáját. A rendőrök később előállították a 68 éves nőt és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eset annyira felháborította a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoportot, hogy demonstrációt szerveztek a balatonszállási gyanúsított háza elé. A megmozdulásnak végül rendőrök vetettek végett, mert hajszálon múlt, hogy végül nem fajultak el a dolgok. Az asszony, miután több ezer fenyegetés kapott, eltűnt a tanyájáról.

Három év szabadságvesztés

A Büntető Törvénykönyv szerint, az a személy, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Szögekkel átszúrt, mérgezett táppal támadják a kutyákat Budapest környékén

Kiemelt kép: illusztráció