A Millenárison élményalapú interaktív kiállítás várja az érdeklődőket Világraszóló magyarok találmányait bemutatva. Bajnán az Ördöglovas kastélya remek célpont egy kiránduláshoz. A Házasság hete alkalmából online előadás többek közt Lackfi Jánossal, Pindroch Csabával és Litera-túra Káposztásmegyeren. A Bartókon a Figaro Bűvészbolt kínál elképesztő trükköket, este a Pinceszínházban a Vacsora négyesben remek szórakozást.

Világraszóló magyarok, világraszóló találmányok

2022 februárjától élményalapú, interaktív kiállítás vár a Millenárison. Itt felfedezhetünk, megismerhetünk, kipróbálhatunk olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak.

Interaktív élmény a Millenárison

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Álmok álmodói a Millenárison

Az Álmok álmodói 20 kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatnak be, amelyek felfedezői, megalkotói között szép számmal találhatók a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. Kíváncsi felfedezők, akik új földekre léptek, mérnökök, akik megépítették ötleteiket, tudósok, akik az univerzum rejtelmeibe férkőztek. Megmutatták a világnak, amit még csak ők láttak addig, vagy amiről csak ők álmodták még, hogy lehetséges.

Látogatás a Sándor-Metternich kastélyban

Az Ördöglovas kastélya Bajnán

Sok évtizedes pusztulás után újra régi fényében ragyog a bajnai Sándor-Metternich kastély. Két emeletnyi izgalmas tárlaton keresztül betekinthetünk az épület múltjában, és Sándor Móric gróf (gúnynevén az Ördöglovas) lovas kalandjairól és lánya, Metternich-Sándor Paulina életéről és irigyelt ruhatáráról tudhatunk meg sok érdekességet. A kastély kertje szép sétára csábít, a kávézóban remek panoráma jár a friss fekete mellé.

Őszintén a házasságról a Házasság Hetében

Résztvevők: Lackfi János költő és felesége, Bárdos Júlia művészettörténész; Pindroch Csaba és felesége, Verebes Linda színművészek; Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és felesége, Valkai Anna családmenedzser, Moderátor: Mohay Bence sportriporter. Élő online közvetítés az ELTE ÁJK Aula Magnából a Házasság hete Facebook-oldalán.

Szívembe írtalak Litera-túra a Farkashegyen

A Házasság Hete alkalmából verskereső túrára hívnak a szervezők Káposztásmegyeren: „Programunkra szeretettel várunk: házaspárokat, jegyespárokat, szerelmespárokat, özvegyeket, barátokat. Nagy szeretettel ajánljuk a programot más kerületek lakóinak is, mivel a Farkas-erdő egy kiváló kimozdulási célpont Budapesten. Az erdő nagyobb eső után is jól járható és mivel nincsenek nagy szintkülönbségek, kevésbé edzettek is könnyen tudják teljesíteni.

A Melange Kávézóban

A 2022-es évben egy verses erdei sétára hívunk meg titeket. Minden vers megjelent POKET zsebkönyvekben is. Az erdőben megtalált versek + menetlevél alapján egy keresztrejtvényen keresztül tudtok a keresett jelszóig eljutni. A megfejtett jelszóval pedig szeretettel vár titeket Káposztásmegyer kedvenc kávézója.”

Bűvészbolt a Bartókon

A Figaro Bűvészbolt csábítás terén is szakértőnek számító kollégái összeállítottak nektek egy listát a legjobb Valentin varázslatokból ügyességi kártyatrükkök, zseniális új trükkös szemfedő, mindez a Figaro Bűvészboltban a Bartókon.

Vacsora négyesben a Pinceszínházban

Donald Margulies Pulitzer-díjas darabja sok humorral, könnyed iróniával, mégis arcpirító pontosságal feszeget ismerős témákat: hogyan működtethető egy házasság? Ki kell-e lépni vagy szabad-e kilépni egy unalmas párkapcsolatból? Változtasson-e az ember az életén, ha a kapcsolatát fojtogató béklyónak érzi? Kedden este Vacsora négyesben a Pinceszínhában.

Karen – Gubík Ági, Beth – Juhász Réka

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/millenaris