Magyarországon a sofőr szakma jelenleg a munkaerőhiány problémájával küzd, pedig a magas bér akár álomszakmává is tehetné

Meglepő vagy sem, sofőrként akár még jobban is lehet keresni, mint a nyelvtudást és szélesebb kompetenciákat igénylő munkahelyekkel. Az álláskereső oldalakon a hirdetési kategóriák listáján top helyen vannak a sofőri állások, a pálya azonban a fiatalok számára nem vonzó, kevesen választják életútjuknak, akik pedig mégis emellett döntenek, leginkább országhatárainkon kívül próbálnak szerencsét.

Elmondható, hogy a hazai sofőrréteget a kiöregedő, főként 50 év feletti korosztály alkotja, akik még katonaságuk idején ingyenesen szerezhették meg a szükséges kategóriára vonatkozó jogosítványt. Ők adják most a szakma lelkét, másként fogalmazva, a szakma kezd kiöregedni. Pedig a gépjárművezetés ma versenyképes szakmának számít itthon, és a béren túl további előnyei is vannak, ha az ember körültekintően választja meg a munkahelyét.

Kiszámítható és rugalmas munkarend

Aki külföldi tulajdonú cégnél helyezkedik el, arra számíthat, hogy a munkavégzés helye sem Magyarországon lesz, aminek következtében feltételezhetően sokat lesz távol az otthonától. Ezzel szemben egy magyar vállalat biztosítani tudja munkatársai számára az itthoni munkavégzést, ebből kifolyólag pedig a kiszámítható, hétfőtől péntekig tartó munkarendet. Míg egy hatalmas flottával rendelkező multinacionális vállalatnál nem megvalósítható az egyéni igények figyelembevétele, egy kisebb méretű cég esetében családias tud maradni a légkör, amelyben a munkatársak minden körülmények között számíthatnak egymásra és a vezetőikre is.

Mi például háztól házig szállítjuk a sofőrjeinket, és a nap 24 órájában elérhetőséget biztosítunk számukra. A sofőrök jelenlegi élethelyzetét figyelembe véve, személyre szabottan határozzuk meg a munkarendet, amiben semmi nincs kőbe vésve, egyéni igények szerint, rugalmasan alakítható” – avatott be Pintér Gyula, a SZAM SPED Kft. szállítmányozó cég vezetője.

A munkaidő szent?

Munkahelyválasztásnál az is fontos szempont, hogy a munkaidő fogalmát miképpen értelmezik és alkalmazzák. Kedvező lehet az a lehetőség is, ha egy-egy elintézendő ügy miatt nem kell egy teljes szabadnapot kivenni, mivel a munkáltató partner abban, hogy ezeket szükség esetén munkaidőben is el lehessen végezni. A sofőr szakmáról általában ez elmondható.

Sokaknak felcsillan a szeme egy magas bér hallatán

A szakértő óva int, ami a hatalmas béreket illeti, és inkább a megfontoltságot ajánlja egy állás elfogadásakor.

Aki csak a számok alapján dönt, könnyen nehéz helyzetben találhatja magát. Igenis lényeges, hogy az alkalmazott legyen teljesen hivatalosan, a valóságnak megfelelően bejelentve. A cég ajánljon élhető, rugalmas munkarendet, rendelkezzen korrekt módon a szabadságolásokkal, illetve probléma esetén se hagyja magára a munkavállalót. Ha beteg lesz, ne csak »mutatóba« járjon neki a táppénz, illetve legyen teljes körű élet- és egészségbiztosítása, nemcsak a saját maga, de a családja védelmében is” – sorolta Pintér Gyula azokat a pontokat, amelyeket munkahelyválasztásnál érdemes szem előtt tartani.

Az első és legfontosabb a munkaviszony kérdése. Lehet, hogy jelenleg úgy tűnik, nem okoz gondot, ha minimálbérre jelent be a cég, hiszen ha egy részét borítékban is, de a teljes fizetésedet megkapod. Azonban gondolj bele, mi lesz, amikor eléred a nyugdíjaskort, miből lesz nyugdíjad? Vagy ha bármi okból kifolyólag nem tudsz autóba ülni, akkor mit teszel? Ez az a terület, amiben nem lehetnek kompromisszumok, mert a nyugodt jövő a tét.

Táppénz és biztosítások a nehezebb időkre

Aki előre tervez, annak olyan eshetőségekre is gondolnia kell, hogy mi történik akkor, ha lebetegszik, és időszakosan alkalmatlanná válik a munkavégzésre. Lényeges, hogy a táppénz olyan mértékű legyen, ami valóban segítséget jelent, és az sem elhanyagolható szempont, ha a munkavállaló a munkaadójára a bajban is számíthat, nem csak akkor, amikor problémamentesen végzi a feladatait.

Arra is felhívnám a figyelmet, hogy ma már elengedhetetlen, hogy egy cég felelősséget vállaljon a munkatársaiért azon a téren is, hogy biztosítást köt rájuk, nemcsak a saját védelmükben, de a családjuk érdekében is. Mi ezen felül egy magánklinikával is szerződést kötöttünk, és ez a megállapodás minden egyes kollégánkra kiterjed. Ez garantálja számukra, hogy panaszaikat a magyar egészségügyben elérhetőnél magasabb minőségben és rövidebb idő alatt legyen lehetőségük kivizsgáltatni. Mi abban hiszünk, hogy a vállalatunk akkor tud sikeresen működni, ha minden munkatársunk jól és biztonságban érzi magát” – tette hozzá a SZAM SPED Kft. cégvezetője.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.