Őrizetbe vettek a budapesti két férfit, akik a gyanú szerint magukat rendőrnek kiadva károsítottak meg idős embereket. A BRFK tájékoztatása szerint az utolsó bűncselekmény után megpróbáltak elmenekülni kocsival, de balesetet okoztak.

Utcán szólítottak le egy idős embert

Az újbudai nyomozók tavaly október közepén kezdek el nyomozni ismeretlen tettesek ellen csalás miatt. Az elkövetők Újbudán, az utcán szólítottak le egy idős férfit. Rendőrként mutatkoztak be, akik a környéken történt betörések ügyében nyomoznak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotóról mutatták az igazolványukat

Igazolásként egyikük a mobiltelefonján mutatott fotót egy rendőri igazolványról. Ezt követően hazakísérték a bácsit, azzal az ürüggyel, hogy lefényképezzék az otthonában a pénzét és az ékszereit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ellopták az értékeiket

A férfi és szintén idős felesége elővették értékeiket, amiket a tettesek egy óvatlan pillanatban elloptak. Az okozott kár több millió forint volt.

Azt mondták, betörtek az otthonába

Hasonló módszerrel próbálkoztak pár héttel ezelőtt. Ekkor is az utcán szólítottak meg egy idős újbudai férfit, akinek mobiltelefonon mutattak rendőrigazolványt, és azt mondták neki, hogy betörtek az otthonába.

A szomszéd leleplezte őket

Hazakísérték, hogy „ellenőrizhessék”, mi tűnt el, de az egyik szomszéd kijött a lépcsőházba, kérdőre vonta az állítólagos rendőröket, akik inkább gyorsan távoztak. Két nappal ezelőtt Zuglóban károsítottak meg így egy idős férfit.

Zuglóban szélhámoskodtak

A forgatókönyv ebben az esetben is ugyanaz volt: az álrendőrök az utcán szemelték ki áldozatukat, valamiféle igazolványt mutattak, és betörésre hivatkozva hazakísérték, hogy ellenőrizzék az értékeit. Ez alkalommal többszázezer forintot zsákmányoltak, majd elmenekültek.

Meg akarták állítani őket a rendőrök

Az újbudai rendőrök nyomozásának adatai arra mutattak, hogy a bűncselekményeket ugyanaz a páros követhette el. A feltételezett tettesek kocsiját utolsó akciójuk után nem sokkal a BRFK Vagyonvédelmi Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével próbálták megállítani.

Balesetet okoztak

A két férfi azonban a rendőrautók jelzéseit figyelmen kívül hagyva továbbhajtott, majd a Szlovák út és Timur utca kereszteződésében nekiütköztek két másik autónak és egy parkoló járműnek.

Ezzel az autóval menekültek a rendőrök elől

Forrás: police.hu

Mentő vitte el őket

A két menekülő férfit és az egyik vétlen autó sofőrjét a mentők kórházba vitték. A feltételezett elkövetőket, a 32 éves L. Tamást és a 33 éves budapesti R. Valentint bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsították ki, majd kezdeményezték a letartóztatásukat.

Nyomoznak az ügyben

A fővárosi nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak követhettek-e el további hasonló cselekményeket, valamint, hogy autós menekülésük során közúti veszélyeztetést vagy más közlekedési jogsértést is megvalósítottak-e. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a két álrendőr elfogása – Forrás: police.hu