Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy folyamatosan gyorsuló világban élünk, ahol egyre kevesebb idő, illetve figyelem jut a pihenésre, minőségi kikapcsolódásra. Ez pedig óriási probléma, hiszen ezekre a testi-lelki jóllétünkhöz is nagy szükség van!

Ha tehát úgy érezzük, hogy nap mint nap egyre kimerültebbek, fáradtabbak, sőt mit több, egyre frusztráltabbak vagyunk, akkor az azt jelenti, hogy ideje elutazni valahova, ahol végre kipihenjük a mindennapi fáradalmainkat.

Érdemes úgy megtervezni az utat, hogy legyen lehetőségünk biciklizésre is, az ugyanis bár egyfajta mozgásforma, mégis nagyon pihentető tud lenni. Ahhoz, hogy a kerékpárjainkat magunkkal tudjuk vinni csak a MindenAmiThule-nál megvásárolható kerékpártartók egyikére van szükségünk.

Nézzük, miért is annyira jó szabadidős elfoglaltság a kerékpározás és hogyan oldhatjuk meg kényelmesen, biztonságosan a szállítását!

A kerékpározás jót tesz a testi-lelki egészségnek

Ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat és megőrizzük az állóképességünket nem feltétlenül kell a legnehezebb mozgásokat – például súlyemelés, futás stb. – végezni. Ha felpattanunk a kétkerekűnkre, és letekerünk pár kilométert az nagyon jót tesz a kardiovaszkuláris rendszerünknek, hozzájárul ugyanis a keringésünk javításához, valamint a szív- és érrendszeri problémák elkerüléséhez.

Különösen ajánlott mozgásforma azoknak, akik nem akarják leterhelni az ízületeiket, ugyanakkor szeretnének odafigyelni az egészségükre. 

Sétálás helyett járjuk be tekerve a környéket!

Amikor elutazunk egy szép helyre, hogy ott pihenjünk, töltődjünk, akkor általában a környéket is szemügyre vesszük. Bejárjuk a közelben lévő természeti tájakat, elmegyünk a tópartra vagy sétálunk egyet az erdőben, és akkor még nem beszéltünk az épített örökségekről, amik természetesen szintén megérik azt, hogy ellátogassunk hozzájuk.

Az utat azonban nem feltétlenül csak autóval vagy gyalog tudjuk megtenni, hanem kerékpárral is! Sok esetben kiépített bicikliutakat tudunk használni, de ha azok nem is állnak rendelkezésünkre, akkor is vannak olyan utak, ösvények, melyeken két keréken is kényelmesen át tudunk haladni egészen addig, míg elérünk a célállomásig. 

Hogyan szállítsuk a kerékpárunkat?

Attól függően, hogy hova utazunk, van lehetőség a biciklibérlésre, de valljuk be, a saját, jól megszokott kerékpárjainkat sokkal kényelmesebben és biztonságosabban tudjuk használni. Különösen igaz ez akkor, ha nem készen vásároltuk, hanem az egyes alkatrészeket úgy válogattuk össze, hogy passzoljanak a testi adottságainkhoz.

Ha a saját biciklinket szeretnénk használni, akkor annak szállítását is meg kell oldanunk, mégpedig nem akárhogy, hanem úgy, hogy az maximálisan biztonságos legyen, és ne jelentsen zavaró körülményt vezetés közben. 

Erre a problémára kínálnak szuper megoldást a MindenAmiThule-nál megvásárolható kerékpártartók.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: mindenamithule.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.