Hatalmas kitartással és bátorsággal vívja a harcát a rákkal Nyerges Izabella. Tizenhat kemoterápiás kezelés, után november 25-én, túlesett a masztektómián is, vagyis levették a melleit. A Retro Rádió műsorvezetőjét lelkileg és fizikailag is megviselte a beavatkozás, de mint eddig mindig, most is pozitívan és bizakodva tekint a jövőbe.

Mellrák

A rádiós először a Blikknek mesélt arról, milyen kemény csatát vív az életéért. 2021. decemberében diagnosztizálták nála a mellrák legagresszívabb típusát. A vizsgálatok után azonnal megkezdődtek a kemoterápiás kezelések, amit november végén a masztektómia követett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kemény volt

„Sokkal keményebb volt, mint gondoltam, és a felépülés is jóval hosszabbra nyúlt. Nagyon erős fájdalmaim voltak, három napig fel sem bírtam egyedül ülni az ágyban. A kórházban csak néhány napot töltöttem, de utána otthon lábadoztam még három hétig. A varratokat még most sem tudták kiszedni, ezért hetente járok az onkológiára kötözésre” – mesélte a rádiós, aki még nem tudja a karjait rendesen mozgatni – írja a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyógytorna is van

A helyzet viszont napról napra javul, hála a gyógytornának, amit orvosi utasításra naponta többször is elvégez. A varratok kiszedése után pedig egy komolyabb rehabilitáció is vár még rá. Izabella nem tagadja, nemcsak fizikailag, de lelkileg is megviselte a műtét, ám minden szenvedés megérte, hiszen úgy tűnik, jelenleg nincs a szervezetében rákos sejt.

Pillangó lesz

„Amikor először megláttam magam a tükörben a melleim nélkül, az sokkoló volt, nagyon sírtam. A lábadozási idő is megviselt, de végig azt tudatosítottam magamban, hogy ez csak egy átmeneti állapot, és minden az egészségem érdekében történik. Úgy tekintek magamra, mint egy hernyó, aki idővel pillangóvá változik” – tette hozzá.

Nem kell parókát hordania

„Amikor pedig megjött az ünnepek előtt a szövettan eredménye – ami jó lett, így semmilyen utókezelésre nincs szükségem –, minden rossz érzésem, emlékem elszállt. Nagyon boldog voltam, ez volt életem legszebb karácsonyi ajándéka. Már parókát sem kell hordanom, elkezdett visszanőni a hajam, amit nagyon jó érzés látni és megfogni” – mondta elérzékenyülve Izabella.

Újra régi lehet

Az viszont még hosszú idő, mire a Retro Rádió műsorvezetője újra teljesen a régi lehet. A műtét során ballonokat ültettek Iza mellkasába, amelyeket rendszeres időközönként töltenek, így tágítva a szöveteket. Nagyjából 3-4 hónap múlva érik el azt az állapotot, amikor sor kerülhet a helyreállító operációra, vagyis a rádiós plasztikai sebész segítségével visszakaphatja a kebleit.

Erőt ad

„Szeretném az idei évet már úgy élni, hogy ne minden a betegségemről szóljon. Ebben sokat segít a munkám, rengeteg erőt merítek belőle. A műtét után december 19-én tértem vissza dolgozni, és végigvittem az ünnepi időszakot, ezzel is meghálálva a kollégáimnak a sok helyettesítést, megértést és segítséget”.

Sorstársaival kommunikál

„A hallgatók felém irányuló szeretetét és támogatását sem tudom elégszer megköszönni. Úgy érzem, azzal, hogy kiálltam a történetemmel, elértem a célom. Rengetegen írnak a sorstársak közül, akik belőlem merítettek erőt, és olyan nők is, akik eddig hanyagolták a szűrővizsgálatokat, de most elmentek. Ezért megérte vállalni a betegségem” – tette hozzá.

Jelenre koncentrál

Most bátor szeretnék lenni, és derűvel és méltósággal tovább haladni ezen az úton, legyen szó műtétek sorozatáról vagy utókezelésekről. Átadva valamit a sorstársaknak is abból az óriási szemléletváltásból és erőből, amit ez az új helyzet hozott nekem. Már képes vagyok minden nap gyakorolni a hála érzését azokért a dolgokért, amik nekem életem során megadattak. Intenzívebben élem meg az apró örömöket is, és kizárólag a jelenre koncentrálok. Nem rágódom a múltbéli sérelmeken, és nem aggódom amiatt a jövő miatt, ami még el sem érkezett – írta a rádió oldalán.

17 évesen már rádiózott

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Nyerges Izabella számára saját bevallása szerint a rádiózás sosem munka, sokkal inkább szerelem. Az első mikrofon mögött töltött óra után tudta, ez a hivatás egy életen át elkíséri majd. Mindössze 17 éves volt, amikor egy Pécs városában meghirdetett tehetségkutató után a pécsi Fordan Zengő Rádió stúdiójában megkezdte pályafutását, s azóta oszlopos tagja volt a pécsi, majd a budapesti Rádió 1 munkaközösségének, és dolgozott más rádióknak is. Jelenleg a Retro Rádió csapatát erősíti – írják róla a Retro rádió oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nyerges Izabella