Március 4-én temetik a múlt héten elhunyt solymári plébánost. Kiss Csaba 40 éves korában, súlyos betegségben halt meg. Szolgált Budaörsön, Velencén, Pilisszentivánon és Solymáron. A temetés napjának reggelén a hívek személyesen is leróhatják kegyeletüket Csaba atya előtt, a temetés csűk családi körben zajlik majd.

Elhunyt Solymár plébánosa

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 2021. február 16-án, életének 40., papságának 14. évében súlyos betegségben, szentségekkel megerősítve elhunyt Kiss Csaba solymári plébános.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Imádkozzanak Csaba atyáért

Januárban a solymári plébánia honlapján az egyházközösség azt írta, hogy Csaba atya tisztelettel kéri a híveket, hogy ne keressék őt telefonon. Majd arról is hírt adtak, hogy kórházi kezelés alatt áll. „Kérjük a híveket, hogy imádkozzanak a mielőbbi felépüléséért”.  

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

40 éves volt

Csaba atya Budapesten született 1981. december 9-én. Pappá 2007. június 23-án szentelték Székesfehérvárott. Felszentelése után Rómában, a Katedra Oltárnál mondta az újmiséjét.

Káplán volt Budaörsön

Káplánként szolgálta Budaörs híveit 2007 és 2011 között, majd 2011-ben Velence plébánosa lett. 2014-től Solymáron szolgált, ellátva Pilisszentivánt is.

Gyertyák a plébánia előtt

Csaba atya halála óta a Solymári Római Katolikus Plébánia szabályos zarándokhely lett. Szinte folyamatosan érkeznek az emlékezők, akik egy gyertyával tisztelegnek az 40 éves korában elhunyt atya emléke előtt.

Mise a lelki üdvéért

A plébános lelki üdvéért március 4-én, csütörtökön 10 órakor mondanak misét a Solymári Római Katolikus Plébániatemplomban. A kegyeleti szertartást a Pilis tv online közvetíti.

Solymáron temetik Csaba atyát

Földi maradványai a mise után a solymári római katolikus temetőben helyezik örök nyugalomra. A temetés a járványügyi helyzet miatt szűk családi körben zajlik majd.

Egy szál virággal búcsúzzanak

A szentmise előtt 8 és fél 10 között a templomban személyesen is leróhatják kegyeletüket a hívek Csaba atya koporsója előtt. Az helyi katolikus egyház vezetése azt kéri, egy szál virággal érkezzenek a gyászolók, a koszorúra szánt pénzt a plébániatemplom javára ajánlják fel.

Így búcsúznak Csaba atyától

„Amikor isten látta, hogy az út túl hosszú, a domb túl meredek, a légzés túl nehéz lett, átölelt és azt mondta: Gyere Haza!” – ezzel az idézettel búcsúzik az egyházközség Csaba atyától.

Kiemelt kép: gyertyák égnek Csaba atya emlékére a solymári plébánia előtt – Forrás: solymaronline.hu/Barcsik Géza