Megkezdődött az előkészítő tárgyalása a Nyíregyházi Járásbíróságon annak a férfinek az ügyében, aki volt szerelmét elrabolta és bántalmazta. Gabriellának sikerült megszöknie, és feljelentést tett Attila ellen. A férfi megpróbálta a volt kedvesét rábírni a feljelentés visszavonására, de a lány erre nem volt hajlandó. Attila ezért Gabriella mindkét szemét kinyomta, a nő örökre megvakult.

Egy hónapja kezdődött az ügy tárgyalása

Egy hónapja kezdődött meg Gy. Attila ügyében az előkészítő ülés, amelyen a férfi már nem vett részt.  Abban az ügyben az a vád ellene, hogy volt a férfi volt barátnőjét egy késsel kényszerítve tartotta fogva. Az ügy előkészítő ülése előtt négy nappal történt a szörnyű, mindmáig nagy port felverő csonkítás. Gabriella mindkét szemét puszta kézzel nyomta ki a többszörösen elítélt agresszív volt élettárs. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két ügyet egyesítettek

A keddi előkészítő ülésen táv-meghallgatásban már jelen volt Gy. Attila, hiszen a rendőrség hajtóvadászatának köszönhetően Hencidán egy házban elfogták a nőbántalmazót. A kegyetlen férfi  ma szembesült azzal a ténnyel, hogy két, korábbi ügyét egyesítették.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Súlyosan bántalmazta

A vádirat szerint Gy. Attila és Gabriella 2020. júliusától 2021. február 1-jéig, így 2020. december 13. es 14. napján is élettársi kapcsolatban álltak. A férfi hencidai otthonában 2020. december 13-án és 14-én, pontosan meg nem határozható időpontokban a nőt bántalmazta, fejét, testét több alkalommal ököllel és tenyérrel megütötte, illetve megrúgta.

Segítséget kért Gabriella

A nő a bántalmazásokról telefonon értesítette a nagybátyját és kérte tőle, hogy vigye őt haza Hencidáról kemecsei házába. Gabriella nagybátyja és annak élettársa 2020. december 14-én az esti órákban megjelentek a férfi hencidai háza előtt és haza akarták vinni a rokonukat.

Kirángatta a kocsiból

Amikor a nő beszállt a kocsiba, a vádlott kinyitotta az autó ajtaját és kirángatta őt az ülésről, majd a földre lökte és test szerte rugdosni kezdte. Az asszony ekkor nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

10 évet kért az ügyész

Ezután 2021. februárjában rabolta el a nőt a volt élettársa. Az ügyész ezért 5 év fegyházat kért az elkövetőre, azonban az ügyek egyesítése miatt 10 év 4 hónap fegyházbüntetés kiszabását kérte mértékes indítványában.

Nem akarta feljelenteni a férfit

A tárgyaláson az is elhangzott, hogy nőt a rendőrök többször kérték, már-már könyörögtek neki, hogy tegye meg a feljelentést, az garantálhatja a letartóztatást. A nő nem volt hajlandó rá, sőt, kijelentette, hogy megbocsátott a bántalmazónak. Ezt igazolhatják a vádlott közösségi oldalán nyilvánosan fellelhető videók is, melyeken az látható, hogy a sértett és a vádlott több alkalommal közösen bulizott.

Újra megbocsájtott a férfinak

A 2020 decemberi események 2021 februárjában megismétlődtek. Ekkor a 36 éves hencidai férfi kényszerítette a kemecsei nőt, hogy menjen vele Hencidára. A férfi kést is bevetett akarata érvényesítése érdekében. A nőtől elvette a telefont, korlátozta személyes szabadságában. Végül a nőnek sikerült megszöknie. Ebből az ügyből is feljelentés született, a férfit kommandósok fogták el, majd megkezdődött az elszámoltatása. A nő ismét megbocsátott neki, nem tett terhelő vallomást, sőt, egyes esetekben tagadta, hogy bántalmazta a férfi.

Disznótorost vitt ajándékba

Gy. Attila két hét múlva szülőfalujában disznót vágott, a hús egy részét ajándék gyanánt Kemecsére vitte két barátjával. Szombat este Gabriellát kihívta a lakásból. A nőt figyelmeztette a testvére, hogy ne menjen ki!

Kinyomta mindkét szemét

 5 perc múlva a nő az életéért könyörögve elveszítette az eszméletét. Amikor magához tért, már nem látott semmit, Attila mindkét szemét kinyomta. A közeli bokrokban testvére talált rá. Gabriella örökre megvakult, a kórházi kezelése után egy védett házban élt.

Azt állítja a férfi, a nő nem haragudott rá

„Ha valakit elrabolnak, az nem tartja a kapcsoltot az elrablójával. Miután engem feljelentett, többször is odajött a bv-intézethez, majd amikor kiengedtek, könyörgött a bocsánatomért! Igaz, hogy később elkövettem ellene egy bűncselekményt, de kérem a bíróságot, hogy csak azért ítéljen el!” – mondta Gy. Attila a keddi tárgyaláson.

Tagadja tettét

A bíróságon a férfi vallomásának 90 százaléka arról szólt, hogy ő nem tett semmit, ami történt, az Gabriellának és a családjának köszönhető. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gy. Attila elfogása után – Forrás: police.hu