A 47 éves Damu Roland vasárnap éjjel koronavírus-fertőzés következtében elhunyt. A színész hetek óta küzdött betegségével és kórházról kórházra szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Rolandot mélyaltatásban, lélegeztetőgépen, majd műtüdőn kezelték. Miután bevitte a mentő, mindössze 3 napig volt magánál.

Meghalt Damu Roland

Damu Roland családja hétfő hajnalban kapta a tragikus hírt, hogy a színészt legyőzte a koronavírus. A Jóban Rosszban egykori sztárjának halálhírét unokaöccse hozta nyilvánosságra Damu Roland közösségi oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Facebookon kért segítséget

A TV2 egykori vezető színésze nyár óta betegeskedett. Emiatt dolgozni sem tudott. Pár hónapja ezt írta közösségi oldalán: „Ne hagyj magamra, kérlek. Segítséget kérek. Negyedik hete nem tudok dolgozni. Ma jött meg a lelet. Sziasztok. Tüdőgyulladásom volt és most újra, tüdőgyulladásom van, plusz egy „kis” barna folt. Még egy hét ágyban. Nagy a baj. Segítséget kérek szépen, hogy élni tudjak. Megmozdulni nem bírok. Nagy a baj”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Először a Honvédkórházban kezelték

A színész 3 héttel ezelőtt került kórházba miután elkapta a koronavírust. Amikor már nagyon rosszul érezte magát, ő maga hívott mentők. Először a Honvédkórházban kezelték, majd onnan szállították át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, mert nem javult az állapota.

Először a mája mondta fel a szolgálatot

Itt került lélegeztetőgépre. Bár a színész életéért mindent megtettek az orvosok, olyan súlyos tüdőgyulladása volt, hogy sorra álltak le a szervei. Az unokaöccse a Borsnak arról beszélt, elsőként Roland mája, majd a többi belső szerve mondta fel a szolgálatot. 

3 napig volt magánál

„Amikor Roland bekerült a kórházba mindössze három napig volt magánál, majd az egyre romló állapota miatt ő maga kérte az orvosokat, hogy tegyék mélyaltatásba” – mondta a Borsnak Damu Roland unokaöccse.

Érezte, hogy nagy a baj

„Az orvosok azt mondták neki, hogy sokkal több esélye van a túlélésre, ha lélegeztetőgépen kezelik. Mielőtt ez megtörtént, nagyjából mindennap beszéltünk telefonon és mindig mondta, hogy nincs jól, fáj a tüdeje, csúnyán köhög. Érezte, hogy valami komolyabb baja van. Aztán bekövetkezett, amitől a legjobban féltünk, meghalt a nagybátyám” – mondta megtörten István.

Nem tudták látogatni

„A 72 éves nagymamám volt az egyedüli ember, aki a kórházban is tarthatta vele a kapcsolatot, nagyon közel álltak egymáshoz. Saját fiaként szerette Rolandot. Sajnos senki nem tudta látogatni őt, hiszen nem lehetett bemenni a kórházba. Hajnali 2-kor kapta a hívást, hogy Roland szervezete feladta a harcot. Anyukám és Roland első unokatestvérek voltak, együtt nőttek fel, így őt én mindig is a nagybátyámnak tekintettem, nagyon fog hiányozni” – mondta megtörten a rokon.

Nagynénje is összetört

A színész nagynénje teljesen összetört, amióta megtudta, hogy Roland nem tudta leküzdeni a koronavírust. Három hete még beszélt telefonon a színésszel.

Bízott a felépülésben

„Képtelen vagyok elhinni, hogy meghalt, nem fogom fel. Mondták, persze, hogy ötven százalék az esély, hogy felépül, de végig hittem és bíztam benne, hogy felkel. Azt mondták az orvosok, a műtüdő-kezelésnek kell három hét, hogy kiderüljön, mennyit segít, ez már majdnem letelt” – mondta a Blikknek Éva néni.

Roland szüleit összehozta fiuk halála

A lap egy családhoz közel álló forrásból úgy tudja, a szülők, Damu Rudolf és Ica asszony a színész halála után felvették a kapcsolatot, először azóta, hogy Roland 12 éves korában elváltak. Ezt az információt Roland testvére, Anita is megerősítette lapunknak.

Debrecenben temetnék el

„Nagyon remélem, hogy a család most az egyszer összetart, mert szeretnénk, ha Roland Debrecenben lenne eltemetve, ahol a család több tagja is nyugszik. A szüleink valóban beszéltek egymással, ami régóta nem fordult elő” – mondta a Blikknek megtörten Roland húga. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland