Lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között szombaton 6.00 és 17.30 óra között, mert a Magyar Állami Operaház előtt filmet forgatnak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Módosított útvonal

A közlemény szerint a 105-ös és a 210B autóbuszok a fenti időszakban mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek, illetve a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhely helyett mindkét irányban a Szent István-bazilikánál állnak meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az Operánál

Az Operánál a Gyöngyösi utca felé a 70-es trolibusz megállóhelyén, a budai végállomásuk felé pedig az Andrássy úton állnak meg. Az 1-es metró szerelvényei az Opera állomáson egyik irányban sem állnak meg – írta a BKK.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Angelina Jolie miatt?

Bár a BKK közleményéből nem derül ki, melyik film forgatásáról van szó, de annyi biztos, hogy jelenleg hazánkban forgat Angelina Jolie, aki a Maria Callas operaénekesnő életéről szóló filmben játssza a főszerepet. A napokban a Károlyi-kert melletti utcában forgattak például.

Az Állami Operaházban is forgatnak majd

A színésznő természetesen az Állami Operaházban is forgat majd, ám úgy tűnik előzetesen nézőként is meglátogatta a helyet. Erről Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója osztott meg felvételeket a közösségi oldalán.

Angelina Jolie az Operában

Fotó: Ókovács Szilveszter Facebook

Láthatóan jól érezte magát

Fotó: Ókovács Szilveszter Facebook

Két novemberi hétvégén sem közlekedik az 1-es villamos

Ahogyan azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között pályakarbantartás miatt az első két novemberi hétvégén.

Pótlóbusz

Az 1-es villamos csak a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion, illetve a Népliget és Kelenföld vasútállomás között közlekedik november 4-én és 5-én, valamint 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap. Az 1-es villamos helyett 1-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között – írta közleményében a BKK.

Ezt ajánlja a BKK

A BKK Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből Újpestre, illetve az Árpád híd pesti hídfő térségébe történő utazások esetében a 4-es metró, Kálvin téri átszállás után a 3-as metró igénybevételét ajánlja. Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből a Puskás Ferenc Stadion térségébe, illetve Zuglóba irányuló utazások esetében a 4-es metró, Keleti pályaudvari átszállással a 2-es metró igénybevételét javasolja.

3-as metró

Az Újpest felől érkező, Dél-Pest felé utazók számára az 1-es villamosra való átszállás helyett a 3-as metró igénybevételét ajánlja a társaság.

Nemzeti gyásznap

Szintén portálunk írta meg, hogy a nemzeti gyásznapon, november 4-én, szombaton megemlékezést tartanak a Kossuth Lajos téren és a Szent István-bazilikánál, ezért a 2-es, 2B és 23-as villamosok aznap 10 óráig a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekednek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Káosz lesz a közlekedés szombaton Budapesten: ezért bénul meg a belváros

Kiemelt kép: Angelina Jolie – Forrás: Wikipédia