Saját bajtársukhoz riasztották tegnap a Szikszói és az Encsi Mentőállomás egységeit: az egyik gépkocsivezető rosszul lett, és azonnal életmentésre szorult.

Nem tudták megmenteni

A mentők ugyan perceken belül helyszínre értek, de Barna Sándor gépkocsivezető bajtárs életét a hosszas újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2005 óta szolgálta hivatását

Sándor 2005 óta szolgálta odaadóan hivatását, kezdetben a Szikszói Mentőállomáson, majd a megye több állomásán is teljesített szolgálatot. 2010-től a Tiszaújvárosi Mentőállomás bajtársi közösségének lett nagyra becsült és szeretett tagja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rengeteg embernek segített

Az életmentő tiszta szívéből szerette hivatását, rengeteg szakmai képzésen vett részt, megszámlálhatatlan életet mentett meg és rengeteg rászorulónak segített a 13 év alatt. Bajtársai rendkívül segítőkész és jószándékú embernek ismerték, aki fiatalabb bajtársait mindig csendesen, mosolygósan terelte a jó irányba.

Házak építésében is segített

Miután eredeti szakmája kőműves volt, szabadidejében több bajtárs házának építését is segítette. „Hirtelen halálával betölthetetlen űrt hagy maga után. Isten nyugosztalja” – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Futás közben lett rosszul  

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy futás közben, a villamosmegállóban lett rosszul egy férfi Budapesten. A járókelők segítségével mentették meg az életét. A hétvégén saját otthona előtt lett rosszul egy férfi, felesége a kapuban talált rá férje élettelen testére, végül sikerült újraéleszteni az idős embert.

Futás közben esett össze

A Margit-szigetre kérték kedd délelőtt a mentők gyors segítségét ahhoz az 50 év körüli férfihez, aki futás közben lett rosszul. Az egyébként sportos férfi egy villamosmegálló mellett hirtelen összeesett. 

Nem lélegzett

Szerencsére a megállóban többen voltak, így azonnal a segítségére sietettek. Mentőt hívtak és a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett.

Defibrillátort hoztak

A tapasztalt mentésirányító értesítette a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor járókelőket, amihez hamarosan egy félautomata defibrillátorral felszerelt BKK forgalmi helyszínelő csapat is csatlakozott.

A rendőrök is segítettek

Perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a helyszínen tartózkodó rendőrök adtak árnyékot a tűző nap ellen az életmentőknek.

Kórházba vitték a férfit

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a korai sokk végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elhunyt mentős, Barna Sándor