Elfogta a rendőrség azt a négy embert, akikről azt feltételezik, hogy közük lehet a pénteki incidenshez, amikor a 11. kerületben egy fiatalokból álló csoport tagjai látszólag ok nélkül hátulról, viperával rátámadtak egy járókelőre, és a biztonsági kamerák szeme láttára brutálisan összeverték. Később a 2. kerületben is járókelőkre támadtak. 

Ütötték-verték az eladót

Egy 8 fős társaság viperával ütött és bakanccsal rugdosott meg egy földön fekvő, paprikaspray-vel is lefújt eladót. A támadók láthatóan attól sem rettentek el, hogy megöljék a férfit, aki semmi mást nem vétett, csupán katonai jellegű ruházatban indult dolgozni, ezért verték majdnem agyon a berlini és drezdai „antifák” – szélsőbaloldali, radikális, antifasiszta fiatalok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy megemlékezésre érkeztek 

Az eset összefüggésbe hozható a szombati kitörés napi megemlékezésekkel. A rendezvényre a szélsőjobboldali szimpatizánsok mellett ellentüntetőként antifasiszták is érkeztek szép számmal Budapestre, egyes vélemények szerint antifák lehettek azok is, akik rátámadtak a férfire a 11. kerületben. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Verekedés a Széll Kálmán téren

Revánsként újabb brutális verekedés tört ki Széll Kálmán téren: a police.hu jelentése szerint ezúttal 6 főt vettek őrizetbe, akik súlyos verekedésbe keveredtek. A bosszú kapcsán súlyos arccsonttörésről és két könnyebb sérülésről számoltak be. A friss jelentés szerint az elfogott támadók között van egy Betyársereg-tag is.

Járókelőket vertek meg

Őrsi Gergely, a 2. kerület polgármestere vasárnap arról írt, hogy szombaton a Széll Kálmán tér és a Szilágyi Erzsébet fasor találkozásánál megvertek három békés járókelőt minden ok nélkül, a támadók tettét pedig csupán szélsőséges ideológiák vezérelték. 

Nincs helye a gyűlöletnek

A polgármester szintén összefüggésbe hozta a kitörés napi gyűlésekkel a hétvégi támadásokat. „Három éve azért indítottuk el az 1. és a 12. kerülettel közös emlékezésünket Budapest ostromára, hogy tisztábban lássunk a történelmet, hogy együtt világossá tegyük, nincs helye a gyűlöletnek Budán.”

„Mindenki békére vágyik”

A szélsőséges ideológiák, a félelemből táplálkozó téveszmerendszerek mindig a gyűlöletet táplálják. „Márpedig Budán mindenki békére vágyik, és ezért a békéért mindent meg fogunk tenni. Közösen emlékezünk, hogy múltunk sebei és traumái gyógyulhassanak ahelyett, hogy újabb traumákat és sérelmeket termelnének.”

Megszólalt a rendőrség

A rendőrség a 444 érdeklődésére vasárnap délután megerősítette, hogy a szombaton 13 óra körül történt bántalmazás helyszínén a rendőrök két férfit elfogtak. „Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vételük mellett folytat eljárást. A bántalmazók társainak azonosítása a folyamatban lévő nyomozás feladata. Egy sértett szenvedett súlyos sérülést”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: támadás Gazdagréten – Forrás: police.hu