Ahogyan arról BudapestKörnyéke.hu is beszámolt pénteken reggel holtan találták 9. kerületi otthonában Berki Krisztiánt. A médiaszemélyiség 41 éves volt, akinek a holttestére a lánya talált rá.

A 9. kerületben történt

Mint ismert a reggeli órákban a rendőrség több autóval érkezett meg a 9. kerületbe, Berki Krisztiánék lakása elé, a helyszínre ezt követően pedig mentőautó is érkezett. Akkor még nem lehetett tudni, pontosan mi történt, ám nem sokkal később jött a hír: Berki Krisztián meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt a rendőrség

Az ügyben néhány órával később rövid sajtótájékoztatót tartott még a helyszínen a rendőrség, elmondták, Berki Krisztián halála kapcsán nem merült fel az idegenkezűség gyanúja, így közigazgatási eljárás keretein belül vizsgálják az ügyet, azonban arról is beszéltek, hogy kábítószergyanús anyagokat találtak a lakásban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

Berki Mazsi erősítette meg a halálhírt

A médiaszemélyiség halálhírét egyébként a felesége, Berki Mazsi is megerősítette. Az özvegy a Borsnak azt mondta: “Sajnos a hír igaz, Krisztián meghalt. Kérem az újságírókat, hogy a férjem kegyeleti jogait és a hozzátartozók mérhetetlen fájdalmát is tartsák tiszteletben.”

Nagyon szerette

“Az életemnél is jobban szerettem! Emma születése után ma este nyolc órakor mentünk volna először kettesben randizni. Ezt a randit már egy másik életben fogjuk megvalósítani. Mindennél jobban szerettük egymást, bármilyen hullámzó is volt a kapcsolatunk”  

Sokkolta a sztárvilágot

Bár Berki Krisztián személye rendkívül megosztó volt, számos büntetőügye volt ismert, továbbá médiaszerepléseivel is gyakran kiverte a biztosítékot, mégis voltak többen, akik olyan oldalát is ismerték, amit csak nagyon kevesen. A pénteki nap folyamán számos hazai sztár búcsúzott tőle a közösségi média felületeken, egyebek között megszólalt Kajdi Csaba, Schobert Norbi, ByeAlex, de még Baukó Éva is, akivel köztudottan nem volt jó viszonyban.

Műsorváltozás

Instagram-történetében Tóth Andi is megfogalmazta a gondolatait, búcsozott tőle Ambrus Attila, akivel az Ázsia Expressz egyik évadában küzdöttk egymás mellett, valamint szívszorító sorokkal emlékezett meg róla Hajdú Péter is. Az este folyamán a LifeTV-n pedig Berki Krisztián emléke előtt tisztelegve levetítették azt az epizódot az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorból, melynek a vendége a médiszemélyiség volt.

Nyomott hagyott

Berki Krisztián ezek alapján kétségtelenül nyomott hagyott, akármilyen is votl a személyisége, sokan szerették, a család gyásza pedig most mérhetetlen, erről Hódi Pamela, Krisztián nagyobbik lányának édesanyja is beszélt a közösségi oldalon. A celeb volt párja igazán megható sorokkal búcsúzott egykori kedvesétől, posztjában pedig arról ír, minden erejével azon van, hogy átvegye a kislánya fájdalmát, hiszen Nati volt az, aki rátalált az édesapjára holtan, a kislány pedig érthető okoknál fogva sokkot kapott.

Megszólalt Puzsér Róbert is

Berki halála kapcsán megszólalt az ismert kritikus, Puzsér Róbert is, aki sosem ápolt jó viszonyt a médiszemélyiséggel, írásában azonban azt taglalja, a férfi nem ezt érdemelte volna, ugyanis börtönben lett volna a helye.

Perben álltak

„Perben és haragban álltam Berki Krisztiánnal, bár részemről ez nem volt személyes – a halálhírét hallva mégis keserűséget érzek. Bármilyen ártalmas és mérgező volt az a szerep, amit játszott, valaki játszotta azt a szerepet, és őt ki lehetett volna menteni a hazugságkonstrukció mögül, így azonban egyszer s mindenkorra elveszett a lehetősége annak, hogy szembenézzen önmagával. Talán nem volt nagy esélye a megtisztító katarzisra, de többé semennyi nincs – a magyarság pedig soha nem tudja meg, mely bűnözői, gazdasági és kormányzati körök döntései nyomán lett Berki Krisztiánból FTC-elnök, trash-celeb, közszereplő és főpolgármester-jelölt.”

Luxuséletmód mint látszat

„Berki Krisztián nemcsak a személyijét adta, hanem a személyét. Az arcát, az életét, a sorsát tette fel arra, hogy a magyar társadalmat a nagyvállalkozói státuszának és a luxuséletmódjának a hazugságával az elit ellen uszítsa. Az együttérzésre való képtelenségének médiaélménye és a filléres bölcseségei ugyanúgy az összefüggő hazugságfelépítmény részei voltak, ahogy a Molnár Richárdtól kölcsönzött Bentley, a replikaórák meg a hungarocellből gányolt aranytömbök. Berki Krisztián soha nem mutathatott gyengeséget, még maga előtt sem, mert azt hitte, ha az illúzió eloszlik, ő megsemmisül. Nem kellett volna, hogy így legyen, végül mégis teljesült.”

Büntetés?

„Berki Krisztiánnak az a sors járt volna, hogy árufeltöltőnek jelentkezik az Auchanba. Az az a sors járt volna, hogy törvényes munkából középosztályos életet él. Ő ezt bizonyára büntetésnek érezte volna, mindenki más meg tudni véli, hogy ez amúgy helyesen így megy. Tíz évre rá már ő is belátta volna. Csakhogy a felső tízezer büntetésnek érezné a luxusmentes életet – márpedig ez az a csoport, amelyikbe Berki Krisztián hazudta magát, és ez az a csoport, amelyik elhitette vele, hogy befogadta őt, mint tiszteletbeli nagyvállalkozót.”

Börtönben lett volna a helye

„Berki Krisztián nem ezt érdemelte: börtönben lenne a helye. Berki Krisztián szélhámos volt, stróman volt, gazdasági bűncselekmények kifutófiúja volt, felfüggesztett ítéletet kapott a költségvetés megkárosításáért, megbízásból demoralizálta és infantilizálta kezébe nyomott aláírások ezreivel az önkormányzati választást – nem kétséges, hogy börtönben lenne a helye. Nemcsak az igazságosság követelné meg, hanem a tanulság igénye a széles magyarságnak meg az őt bálványozó tinédzsereknek arról, hogy mi a cselekmény, és mi a következmény.”

Egy csaló volt – mondja Puzsér

„A tömegközlekedés megrendszabályozása a Bentley volánja mögött már félreérthetetlenül jelezte, hogy az Édes Élet című trash-reality szkriptje és Berki Krisztián sorsa szétbogozhatatlanul összefonódott – a szélhámos elhitte a szélhámosságát: úgy érezte, minél botrányosabban adja elő magát, neki az annál jobb lesz, mert a felső tízezer megvédi bármitől, hisz köztudottan Berki Krisztián az ő önpusztító extrémsportjuk, az élet meg egy országos tévécsatornán futó, aprólékosan megkoreografált, mézédes valóságshow. Most a magyarság megízlel Berki Krisztián életének tényleges zamatából egy leheletnyit, és keserűbb, mint az epe. Berki Krisztián nem volt bűnöző. Berki Krisztián csak egy csaló volt. A története nem lesz tanulság, ő soha nem lesz tanú, és soha nem bánhatja már meg a bűneit.”

M. Richárdól is beszélt

„Molnár Richárd, a Dózsa György úti mészáros Berki Krisztiánnal ellentétben feketeöves bűnöző volt. A magyarság vele kapcsolatban még érezhet is bizonyos elégtételt, hiszen ő legalább börtönbe került, és így precedensként szolgál arra, hogy bármit azért már mégsem lehet – csakhogy Molnár Richárdot nem fogházba vitték, ahogy az ítélet szólt, hanem meghalni vitték. Akkor még sem ő, sem a magyarság nem tudta ezt. Így zajlik az igazságszolgáltatás a féllegális Magyarországon, hisz felmérték, és népszerű. Magyarország unortodox nemzetállam, amely illiberális szellemben nem jogállam: hozott is halálbüntetést, meg nem is – Brüsszel tiltja, de Magyarország megtalálja a módját. Molnár Richárd sem ezt érdemelte.”

Kapcsolódó:

Antihősök tragédiája

„Molnár Richárd és Berki Krisztián örökre hallgatnak. Tündöklésük és bukásuk minden ízében nyugat-ukrán és észak-balkáni, haláluk keveseknek gyász, sokaknak káröröm, és sajnos vannak, akiknek megkönnyebbülés. A bűnöző Molnár Richárd és a bűnözőt alakító wannabe-bűnöző Berki Krisztián pár órán belül halnak meg: ha nincs a haláluk közt felfogható összefüggés, akkor ez a szinkronicitás majdhogynem paranormális. Mindketten az elit bizalmát hitték maguk körül, azt hitték, szabadon szárnyalnak a normák és a törvények felett, és sokáig ez így is volt – aztán az elit, ahogy a kígyók, egyszer csak levedlette a bőrét. Sokatmondó, hogy Molnár Richárd és Berki Krisztián épp két ciklus közt távoznak az élők sorából: a következő évadra már nem kaptak szerződést. Elégtétel érzete járja át a magyarságot: az évadzáró epizóddal mindenki elégedett – az antihősök tragédiájára alig fogékony bárki. Molnár Richárd gazember volt. Berki Krisztián magát gazembernek hazudó kisember volt. Berki Krisztián félig elkövető volt, félig áldozat volt mindvégig. Molnár Richárd elkövető volt mindvégig, végül mégis áldozattá vált. Az Úristen fogadja be a lelküket” – taglalta a posztjában Puzsér. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Puzsér Róbert – Forrás: YouTube