A gyászoló anya igazságos ítéletben reménykedik. Élettársa állítólag önvédelemre akar hivatkozni, de az áldozat ismerősei sorra jelentkeznek, hogy a bíróságon is elmondják: a férfi nem bántotta őket

Felkavaró szavak

„Nagyon szeretlek!” Ezt mondta utoljára édesanyjának az a férfi, akivel a gyanú szerint élettársa végzett múlt hét csütörtök este a 13. kerületi a Marina-parton. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem fogadja el fia halálát

„Nagyon kemény, nagyon nehéz. Éjszaka egy-egy órákat alszom, nem bírok enni” – nyilatkozta a Tv2-nek az áldozat édesanyja. Könnyes szemekkel ült le a csatorna kamerái elé a megtört asszony, aki még mindig nem fogta fel, hogy soha többé nem láthatja imádott gyermekét. Sőt, a végzetes estén úgy váltak el egymástól, hogy hamarosan újra átölelhetik majd egymást.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Így zajlott utolsó találkozójuk

Anya, megyek, majd jövök, és megint megölelt. Én is mondtam neki, hogy nagyon szeretlek. Még a lépcsőről is visszafordult, hogy én is, de arra nem emlékszem, hogy azt mondta, hogy én is szeretlek, csak arra válaszolt, ahogy én is” -idézte fel utolsó találkozásukat.

Barátjával szeretett volna vacsorázni

Akkor annyit mondott még ahogy szaladt le a lépcsőn, hogy anya holnap, vagy szombaton mindent elmondok. Jól van drágám, nagyon vigyázz, ne menj gyorsan, nagyon féltettem – tette hozzá. Anya és fia azonban már soha nem beszélgethetnek egymással. A megtört édesanya azt mondja, fia még egy barátjával szeretett volna elmenni vacsorázni.

Nem vette fel a telefont

Mindezt azután tervezte, hogy meglátogatja párját. Azonban a nő egy hegyes eszközzel kioltotta életét. „Háromnegyed kilenckor hívta a barátja, hogy hol vagy már? Gyere már, gyere már! És akkor már nem vette fel a telefont. Én ezt sem száz százalékosan tudom, ezt is csak, akik ott voltak, azok mondták…8 óra 55 perckor meghalt a gyerek” – mondta az édesanya.

Voltak köztük viták

A meggyilkolt férfi anyját a rendőrség értesítette, hogy megölték a fiát. A nő azt mondja, tudta, hogy a fiatalok között sokszor volt konfliktus. Egy-két telefonbeszélgetésből tudta, hogy nincs minden rendben, őt azonban nem avatták be a részletekbe. Azonban álmában sem gondolta volna, hogy idáig fajul a konfliktus.

A férfiakat is gyakran ugyanúgy bántalmazzák

A csatorna úgy tudja, veszekedés közben történt a gyilkosság. Németh Zsolt kriminológus szerint a férfiakat ért bántalmazások legtöbbször rejtve maradnak. Sőt, szinte soha nem látnak napvilágot, hogy mi történik velük a négy fal között.

Visszavonulnak a férfiak

Hogy a kétfajta bántalmazás között miféle különbség van? Hát az, hogy a férfiak általában erősebbek, vakmerőbbek, rámenősebbek. A nő is az tud lenni, de mégis valahogy a viták során inkább visszavonul – fejtegette a szakértő.

Nem kellett börtönbe mennie

Hozzátette, ugyanolyan mértékben történik erőszak a férfiak irányába, még ha nem is fizikai, hanem lelki erőszak. A Marina parti gyilkosság gyanúsítottját nem tartóztatta le a rendőrség, jelenleg nyomkövetővel a lábán, édesanyja veszprémi lakásában tartózkodik.

Rengeteg tanú jelentkezett

A tévé információi szerint önvédelemre akar hivatkozni, egyelőre azonban nem tett vallomást. A meggyilkolt férfi édesanyja szerint fia soha nem volt agresszív. Sőt, a férfi volt barátnői, ismerősei jelezték neki, elmennének tanúskodni a bíróságra.

Ezt szeretné a gyászoló anya

A megtört édesanya szeretné, ha minél előbb kiderülne az igazság, szeretné megvédeni halott fia becsületét és méltósággal eltemetni őt egy gyönyörű szertartás keretein belül, ahogy azt a fia is szerette volna. „Ugye ő nem tudja magát megvédeni, én csak arra kérem a drága Jóistent, ha tényleg meghallgat, meg a bíróságot, igazságos ítélet legyen” – fogalmazott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítását itt tudja megtekinteni

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu)